Nyári gyakorlaton a tessedikes szakácsok

folder_openHírek

Hiába csengettek ki június 14-én pénteken, a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium nyíregyházi telephelyén a 2012/2013-as tanév utolsó órájáról, szakács tanulóink nem a nyaralást, hanem a nyári gyakorlatukat tervezték.

Egy hétvégényi pihenés után, 17-én hétfőn, az osztály egyik része az iskola tankonyháján, másik része a környező települések éttermeinek konyháján kezdte meg 160 órás nyári gyakorlatát. A tankonyhai gyakorlat a tanév közbeni gyakorlathoz hasonló munkastílusban zajlott, a külsős gyakorlaton résztvevő diákjaink azonban kicsit nehezebb élethelyzetben találták magukat. „Bedobták őket a mély vízbe.” Néhány nap alatt kellett beilleszkedniük egy új közösségbe, megismerkedniük egy új konyha berendezésével, eszközeivel, gépeivel és a helyi „ízvilágnak” megfelelő főzési stílussal. Néhányukat barátságosan, néhányukat kétkedve fogadták. Az is előfordult, hogy nem csak szakács munkát bíztak rájuk. Egy viszont egészen biztos, mindannyian értékes élettapasztalattal gazdagodva kezdhetik meg a következő tanévet.

Készítette: Somogyiné Nagy Katalin osztályfőnök
Szent Bazil Középiskola Nyári gyakorlaton a tessedikes szakácsok Hírek Szent Bazil Középiskola Nyári gyakorlaton a tessedikes szakácsok Hírek Szent Bazil Középiskola Nyári gyakorlaton a tessedikes szakácsok Hírek Szent Bazil Középiskola Nyári gyakorlaton a tessedikes szakácsok Hírek Szent Bazil Középiskola Nyári gyakorlaton a tessedikes szakácsok Hírek Szent Bazil Középiskola Nyári gyakorlaton a tessedikes szakácsok Hírek Szent Bazil Középiskola Nyári gyakorlaton a tessedikes szakácsok Hírek Szent Bazil Középiskola Nyári gyakorlaton a tessedikes szakácsok Hírek

Tags: , , ,
Menü