Kisvárdai szakácsok a debreceni Pulykanapokon

folder_openHírek, TÁMOP-2.2.5.

2013. június 8-9-én került megrendezésre Debrecenben a már hagyományossá vált Pulykanapok elnevezésű rendezvény, amelyre a kisvárdai Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium 9. évfolyamos szakács tanulói is jelen lehettek szakmai program keretein belül.

Szombaton reggel busszal indult el a népes csapat Debrecenbe. A megérkezésünk után már nagyon finom illatok terjengtek a levegőben. Tanulóink nagy érdeklődéssel vették birtokukba a Kossuth téren felállított sátrakat ahol szebbnél szebb és finomabbnál finomabb ételeket láthattunk és kóstolhattak meg, ami természetesen mind pulykahúsból készült. Tanulóink megismerhették most már gyakorlatban is, hogy milyen sokrétű ennek az állatnak a felhasználása. Bővíthették tudásukat, amit eddig ételkészítési alapok tanórán illetve szakmai gyakorlaton megismerhettek, hiszen láthattak bundázott húsokat, frissen sütéssel készült ételeket, ragus ételeket, pörkölt alapú ételeket. Nagy érdeklődés övezte a kemencében sült ételeket is. A köretek bő választékát is megismerhették tanulóink, mivel láttak és kóstolhattak petrezselymes vajas burgonyát, nokedlit, tésztát és különböző zöldség köreteket is. Megtudták azt is, hogy a tálalási és díszítési technikák milyen sokrétűek, melynek nagy hasznát vehetik a szakmai gyakorlaton illetve a nemsokára esedékes összefüggő szakmai gyakorlaton is.
A látogatás végén nagy élményekkel és bővült szakmai tudással térhettek haza tanulóink.

Tanulóink írták:

„ Nagy érdeklődéssel vártam ezt a szakmai kirándulást. Biztos voltam abban, hogy ezen a rendezvényen sok új gyakorlati ismeretet szerezhetek. Ételkészítési alapok órán tanultunk a szárnyasokból készíthető húsételekről, de így testközelből látva azt, hogy mi mindenre használható a pulykahús, nagyon jó volt. „ (Írta: Orosz Ádám Ferenc 9. évfolyamos szakács tanuló)
„Nagyon tetszett ez a szakmai program. Megtapasztalhattam azt, hogy mi mindenre használható ez a szárnyas. A legjobban a díszítések tetszettek az ételeknél,amit nagyon megfigyeltem, mert tudom, hogy ebben nagyon sokat kell fejlődnöm.”
(Írta: Csökmei Petra 9. évfolyamos szakács tanuló)

A rendezvény a TÁMOP 2.2.5. A-12/1-2012-0001 azonosító számú „Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium szakképzéseinek továbbfejlesztése kisvárdai székhelyén” pályázat keretében valósult meg.

Szent Bazil Középiskola Kisvárdai szakácsok a debreceni Pulykanapokon Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kisvárdai szakácsok a debreceni Pulykanapokon Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kisvárdai szakácsok a debreceni Pulykanapokon Hírek TÁMOP 2.2.5.
 
További képek Facebook oldalunkon: www.facebook.com/felveteliiroda

Tags: , ,
Menü