Sikeres integráció a debreceni Telegdiben

folder_openHírek

A debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola a 2012/2013. tanévben első alkalommal kapcsolódott be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Integrációs Pedagógiai Rendszerébe (IPR). A program célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók szociális hátrányainak enyhítése a támogatott intézmény által megvalósított programok, akciók révén.

A 2012/2013. tanévben 33 tanulót vonhattunk be a kezdeményezésbe a következő április–június hónapokban megvalósított programokkal:
Debrecen, Postakert utcai telephely – 26 fő szakiskolai tanuló:
színházlátogatás két alkalommal
mozilátogatás két alkalommal
múzeumlátogatás
állatkerti, vidámparki kirándulás, élményfürdőzés
sportolási lehetőség biztosítása: kondibérlet
iskolai sportnapra ruházat vásárlása
felzárkóztató, felkészítő, tehetséggondozó foglalkozásokhoz könyvek vásárlása
a programokhoz kapcsolódó utazási költség finanszírozása
Debrecen, Postakert utcai telephely – 4 fő szakközépiskolai tanuló:
színházbérlet vásárlása az érintett tanulóknak
mozilátogatás
állatkerti, vidámparki kirándulás – utazással
múzeumlátogatás
iskolai sportnapra való eljutás
szakmai versenyeken való részvétel támogatása eszközökkel, ruházattal
Debrecen, Bán utcai telephely – 3 fő szakközépiskolai tanuló:
színházlátogatás
mozilátogatás négy alkalommal
állatkerti kirándulás
iskolai sportnapra ruházat vásárlása, utazási költség finanszírozása
Tanulóink véleménye a programokról:

„Nagyon örültem a kapott tankönyvnek és édesanyám is lelkesen fogadta. A programok összekovácsolták a közösséget, nagyon jó kikapcsolódást nyújtottak a sok tanulás közepette. A színházlátogatás alkalmával először jártam a Víg Kamaraszínházban, ami nagyon hangulatos helyszín, az előadás pedig humoros volt. Még a konditermet emelném ki, ahol többször is edzhettünk a kapott sport ruházatban. Szerintem ez volt a legjobb program, ezért máskor is elmennék.”
„Az IPR pályázat révén az idei tanévben sok jó programban vehettem részt pl.: mozi, konditerem, iskolanap, vidámpark, állatkert, színház, élményfürdő. Kaptam sportruházatot és tankönyvet is. Bízom benne, hogy a következő tanévben is lesz ilyen lehetőség.”
„Idén rengeteg programon vettünk részt: mozi, színház, múzeum, konditerem, kirándulás, iskolanap, versenyre való felkészítés. Nekem a sportolási lehetőség tetszett a legjobban, mert nem voltam még konditeremben. Szerencsére több alkalommal is mehettünk, így végül már tudtuk, melyik gép hogyan működik. Jó volt kicsit mozogni, jó pár gépet kipróbáltam. Remélem, a jövő tanévben is lesznek ilyen alkalmak.”
„Élményekben gazdag programokban lehetett részünk. A program mozival kezdődött, ahol egy magyar romantikus-vígjátékot nézhettünk meg. Lehetőségünk volt betekinteni a konditerem világába, ahol kipróbálhattuk a különböző edzőgépeket. Ellátgattunk színházba, múzeumba, állatkertbe, vidámparkba és az Aquaticumba is. Nekünk az állatkert és a vidámpark tetszett legjobban, bár az idő rossz volt, de a kedvünket még ez sem rontotta el. Számunkra még nem volt ilyen lehetőség. Szeretnénk, ha jövőre is részünk lehetne ilyen élményekben.”

A szociális hátránykompenzáló programok, akciók megvalósítását az IPR2012-13/1/2/SZI/14813., az IPR2012-13/1/2/SZK/14812., valamint az IPR2012-13/1/2/SZK/14809. számú projektek támogatták.
Készítette: Farmasi József, programkoordinátor
Szent Bazil Középiskola Sikeres integráció a debreceni Telegdiben Hírek Szent Bazil Középiskola Sikeres integráció a debreceni Telegdiben Hírek Szent Bazil Középiskola Sikeres integráció a debreceni Telegdiben Hírek Szent Bazil Középiskola Sikeres integráció a debreceni Telegdiben Hírek
További képek FACEBOOK oldalunkon: www.facebook.hu/felveteliiroda

Tags: , ,
Menü