Kirándulás a Botanikus kertben

folder_openHírek, TÁMOP-2.2.5.

2013. május 8 – án a nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium előrehozott szakács pincér tanulóinak lehetősége nyílt arra, hogy meglátogassák a nyíregyházi Tuzson János Botanikus Kertet.

Csoportunkat Nagy Zoltán, a botanikus kert munkatársa fogadta, akitől megtudtuk, hogy ez a csodálatos kert 5,6 hektáron terül el. Először a Japánkertet tekintettük meg, ahol Ázsia, Kína és Japán növényeivel ismerkedtünk meg. Ezt követően megnéztük a legendásan hatalmas levélméretű amazonasi tündérrózsát a trópusi növényházban. Az idegen tájak növényvilágát a Növényházakban (Pálmaház, Mediterrán ház és Kaktuszház) csodálhattuk meg. Amikor innen kijöttünk, a kinti 30 oC–os meleg májusi nap is hűsítőnek hatott számunkra. Sétánk a Fűszernövények kertjén vezetett keresztül, melynek illatai már minden szakácsnak ismerősnek tűntek. A hőségtől és a fűszernövények illatától bágyadt csapatot a Labirintus kert izgalma élénkítette fel. Kis csapatunk fáradtan, de élményekkel gazdagodva szállt fel a hazafelé vezető autóbuszra.

Ez a kirándulás a „TÁMOP 2.2.5.A–12/1–2012–0022 A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium szakképzéseinek továbbfejlesztése Nyíregyháza Móricz Zsigmond utcai telephelyén” projekt keretében valósult meg.

Készítették: Erdélyi-Farkas Tímea és Somogyiné Nagy Katalin
Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Botanikus kertben Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Botanikus kertben Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Botanikus kertben Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Botanikus kertben Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Botanikus kertben Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Botanikus kertben Hírek TÁMOP 2.2.5.

Tags: , ,
Menü