Fodrász szintvizsga Kisvárdán

folder_openHírek

Hosszú felkészülés után eljött a nap a kisvárdai Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola 11 évfolyamos fodrász tanulóinak: 2013. május 28. a szintvizsga napja. A szintvizsga a szakmai vizsgát megelőzően információt ad a tanulók eddigi felkészültségéről, gyakorlati ismereteik szintjéről és kreativitásukról. Lehetőséget biztosít a tanulók számára, hogy növelhessék a szakmunkásvizsgára való felkészülésüknek hatékonyságát és eredményességét.

2013-s szintvizsga 5 munkafolyamatból állt: borotválás, marcell vízhullám készítése, hullámvonal fésülése, dauercsavarás babafejen és vashullám készítése babafejen. E napon tanulóink frissen vasalt munkaruhába öltözve, előkészített felszereléssel és eszközökkel számot adtak tudásukról, szakmai felkészültségükről, kinek hogyan sikerült az elmúlt hónapokban elsajátítani a fodrász szakma alapjait. Most először nemcsak az oktatóik: Márta Edina Judit és Benkőné Oláh Tímea, hanem a vizsga elnöke, Czipáné Kovács Magdolna és Bohács József a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tagja is figyelték munkájukat és értékelték teljesítményüket. A vizsga intézményünk tanszalonjában zajlott, ahol minden feltétel adott volt arra, hogy precíz, biztonságos munkát végezzenek a diákok, nemcsak ilyen alkalmakkor, hanem a gyakorlati órák keretén belül is. A tanulók az elvárt teljesítményt produkálták, melyről tanúsítványt kaptak. A vizsga elnöke, Czipáné Kovács Magdolna hasznos tanácsokkal, tapasztalatokkal látta el vizsga közben és után a fodrász tanulókat. Egy rövid időre lélegezhetnek csak fel a diákok, ugyanis nemsokára közeleg az év végi vizsga, melyhez ezúton is jó felkészülést kívánok!

Írta: Nagy Norbert osztályfőnök
Szent Bazil Középiskola Fodrász szintvizsga Kisvárdán Hírek Szent Bazil Középiskola Fodrász szintvizsga Kisvárdán HírekTovábbi képek FACEBOOK oldalunkon: www.facbook.com/felveteliiroda
 

Tags: , , ,
Menü