Debreceni körút a „kis” szakképzősökkel

folder_openHírek, TÁMOP-2.2.5.

A debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium 9. évfolyamos pincér-, szakács-, illetve eladótanulói 2013 áprilisában – egynapos külső szakmai program keretében – üzemlátogatásokon vettek részt.

A 9. évfolyamos eladók a Malompark Bevásárlóközpontba látogattak el, ahol a Praktiker és az Interspar áruházak kínálatát tekintették meg. A szintvizsgára készülve megismerhették legfontosabb termékeket, árucsoportokat, az árak jelölését, a helyes árubemutatást és az áruvédelmi módokat is.

A 9. osztályos pincér- és szakácstanulók debreceni körútjuk során a legkiválóbb éttermeket látogatták meg. Többek között megfigyelhették a Belga étterem külső profilját és belső arculatát, ital- és ételkínálatát, a terasz- és a belső térben felhelyezett terítékek közti különbséget; tanulóinknak egy rövid betekintést nyújtottak az étterem vezetőségéről, az új dolgozókkal szembeni elvárásokról is. A Number 1. étteremben két fajta terítéket találhattunk ebéd időben, az egyik az a la carte, a másik a menüs étkezők terítéke volt. Az étterem nagy hangsúlyt fordít a kávékülönlegességeire és koktéljaira, míg a Belga étterem főképp sokszínű ételkínálatával emelkedik ki.

A szakmai program megvalósulását a TÁMOP-2.2.5.A-12/1-2012-0021. számú projekt támogatta.
Készítették: Junászka Dánielné szakoktató, Nagy Alexandra, Ferencziné Dalmi Éva, gyakorlati oktatók
Szent Bazil Középiskola Debreceni körút a „kis” szakképzősökkel Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Debreceni körút a „kis” szakképzősökkel Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Debreceni körút a „kis” szakképzősökkel Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Debreceni körút a „kis” szakképzősökkel Hírek TÁMOP 2.2.5.
Szent Bazil Középiskola Debreceni körút a „kis” szakképzősökkel Hírek TÁMOP 2.2.5.

Tags: , , , ,
Menü