Pályaválasztási rendezvény Nyíregyházán, Tessedik Sámuel Sz.K.I. 2013

folder_openHírek, TÁMOP-2.2.5.

2013. május 09 – én rendeztük meg a nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium szakmabemutatókkal, színes programokkal tarkított pályaválasztási kiállítását.

Nyílt napunk délelőtt 9 órakor Nagyné Filimon Csilla igazgatóhelyettes ünnepélyes megnyitójával kezdődött. A Somogyiné Nagy Katalin szaktanár által előadott szakmaismertetőt, Bohács József, a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársának pályaorientációs előadása követte. Ezután a vendéglátóipari szakmacsoport szakács és pincér szakoktatói változatos bemutatókat tartottak a megjelent érdeklődők számára. A bőrös sertéskaraj kicsontozását és előkészítését illetve a bélszín pácolását Somogyi Mihály szakács szakoktató mutatta be kilencedikes „segédeivel”. Az alapterítéssel megterített asztalnál a svájci felszolgálást a kilencedikes pincér tanulóink szemléltették. Benkei Kornél felszolgáló szakoktató a díszasztalnál tatár beefsteak-et készített a vendégek számára. A koktélbemutatót Nagy János pincér szakoktató tartotta, aki munkájába bevonta a vállalkozó szellemű érdeklődőket. Az elkészült alkoholmentes koktélokat mindenki megkóstolhatta. A szakmabemutatót közös ételkészítéssel folytattuk, ahol a látogatókból verbuvált két csapat versenyzett a legjobb köles felfújtért járó díjért. Amíg a különleges desszert elkészült, a várakozási időt kávékülönlegességek készítésével és kóstoltatásával töltöttük ki. A vendégek a rendezvény ideje alatt megtekinthették a bioélelmiszereket és megízlelhették a belőlük készült ételeket. Büszkén mutattuk be az iskola tanéttermének gyűjteményébe tartozó különleges eszközöket is.

Ez a sokszínű programokkal tarkított szakmabemutató a „TÁMOP 2.2.5.A–12/1–2012–0022 A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium szakképzéseinek továbbfejlesztése Nyíregyháza Móricz Zsigmond utcai telephelyén” projekt keretében valósult meg.

Készítették: Erdélyi-Farkas Tímea és Somogyiné Nagy Katalin

Szent Bazil Középiskola Pályaválasztási rendezvény Nyíregyházán, Tessedik Sámuel Sz.K.I. 2013 Hírek TÁMOP 2.2.5.

Szent Bazil Középiskola Pályaválasztási rendezvény Nyíregyházán, Tessedik Sámuel Sz.K.I. 2013 Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Pályaválasztási rendezvény Nyíregyházán, Tessedik Sámuel Sz.K.I. 2013 Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Pályaválasztási rendezvény Nyíregyházán, Tessedik Sámuel Sz.K.I. 2013 Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Pályaválasztási rendezvény Nyíregyházán, Tessedik Sámuel Sz.K.I. 2013 Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Pályaválasztási rendezvény Nyíregyházán, Tessedik Sámuel Sz.K.I. 2013 Hírek TÁMOP 2.2.5.További képek FACEBOOK oldalunkon…

Tags: , , , ,
Menü