Maszkabál a billentyűkön, avagy a debreceni irodai asszisztensek megmérettetése

folder_openHírek

A debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola mindkét irodai asszisztens osztálya részt vett a farsangi versenyen; egy elsőéves és egy másodéves, azaz végzős osztály. A tanulók otthon fellelhető álarcokkal, valamint iskolánk kozmetikus tanulói által készített farsangi sminkekben pompázva készültek a versenyre. Voltak, akik a táblát, és akik a termet díszítették, hiszen ez utóbbit projektoros diavetítéssel készítettük fel a nagy napra a verseny megkezdése előtt.

Az összeállított feladatok közül a páros verseny nyerte el a legjobban a diákok tetszését. Ketten kellett egy számítógépnél ülve dolgozniuk, a jobbkezes betűket a jobb oldali, míg a bal kézre eső billentyűket a bal oldali tanuló üthette csak le. Hihetetlenül élvezték ezt a három percet, és várakozáson felüli eredményt is produkáltak benne, hiszen a kezdeti nevetgélés után sebesen gyarapodtak a betűk a monitorokon, és szívesen dolgoztak együtt. A legjobban a visszafelé és a szóközökkel tűzdelt írásban koncentráltak, de a szógyűjtés is igencsak feladta a leckét; itt végre kicsit kizökkentek a monoton gépelésből. A „rendes” másolást is várták, hiszen itt már a szöveg tartalmára is tudtak figyelni.

A verseny után a tanulókkal farsangi fánkot falatoztunk, és az érintett tantárgyból mindannyian ötöst kaptak munkájuk elismeréseképpen. Minden résztvevőnek szívből gratulálok az eredményéhez és köszönjük a Szövetségnek illetve az osztályoknak a jó hangulatú versenyt! Hamarosan jelentkezünk az eredményekkel is!

Tags: ,
Menü