Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán

folder_openHírek

Varázslatos dolog nőnek lenni. Olyan kaland, amihez bátorság szükséges, olyan viadal, amit soha nem lehet megunni. Ha nőnek születsz, sok nagy feladat vár rád. Először is harcolnod kell azért, hogy megértesd az emberekkel: a bűn nem azon a napon született, amikor Éva leszakította azt az almát. Azon a napon egy csodálatos erény született, amit úgy neveznek: engedetlenség. Végül azért kell harcolnod, hogy bebizonyítsd: formás, kerek testedben értelem lakozik, és meghallgatásért kiált.

Meghallatni példának okáért azt, hogy a külső megjelenés kulcsfontosságú életünkben, és erre komoly iparágak is születtek. Nézzük a hajat! Fejünk eme éke már a Biblia soraiban is jelképpel bírt. Sámsont anyja az Örökkévaló szolgálatára ajánlotta. E szolgálat kézzelfogható jegye egy fizikai jel, Sámson haja. Levágása esetén elszáll belőle a természetfeletti erő, saját erejével pedig az irreális túlerővel szemben nem tudja felvenni a harcot.

És persze itt van az arc, és arcon a smink! A smink csak egy eszköz a szépítésre. De az önbizalom, a különlegesség, és a nőiesség érzése, amit általa kapsz, az egyedülálló. Oly sok döntő érv miatt a haj, az arc tökéletesítésére is oktat a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola, és munkánk megmérettetésére volt alkalom 2013. február 10-én a Szabolcs Kupa verseny is Nyíregyházán.
Iskolánk népes diáksága minden versenyszámban képviseltette magát.

A debreceni tagintézmény sikereit 2 különdíj és egy 3. helyezés jelenti. Boldogan vettek részt, becsülettel küzdöttek, fantáziával telve szépítettek, meggyőződéssel alkottak, mert tudják, hogy ha szépséget öntesz az életbe, akkor csodálatos lesz. Ha csak ülsz egy helyben, és azt akarod, hogy csodálatos legyen, akkor nem lesz az – neked kell létrehoznod a szépséget. A szépség nincsen csak úgy ott, mint valami tárgy, mint egy szikla.
A szépséget meg kell teremteni. Neked kell víziót adnod a valóságnak, neked kell színeket adnod a valóságnak, neked kell formát adnod az arcnak, a fejnek– akkor lesz csodálatos.

Ami mindig igaz, hogy a verseny az bizony oroszlánküzdelem. Fel a fejjel, húzza ki magát, járjon büszkén, és ne nyalogassa a sebeit! Örüljön neki! A sebhelyek azt jelzik, hogy harcba szállt. Oroszlánharc volt ez, és attól, hogy nem lett mindenki dobogós, még tud bömbölni.

Akikre büszke vagyok:
Fodrász:
Fekete Krisztina Ágota: „Vízmarcell” egész fejen: különdíj
Szabó Réka: nappali főn frizura fésülés: 5. helyezés + különdíj
Kiss Enikő
Polgári Szabina
Kozmetikus:
Nagy Katalin: nappali hordható smink: 3. helyezés
Nagy Georgina: nappali hordható smink: 4. helyezés
Szabó Enikő: alkalmi smink: 7. helyezés
Szabó Nóra: alkalmi smink: 8. helyezés
Oktatók: Gulácsyné Kiss Katalin, Okváth Hajnalka, Török Anett (fodrász), Borsos
Gabriella, Kissné Tóth Éva Edit (kozmetikus)
Készítette: Vig-Muskovszky Mária
Szent Bazil Középiskola Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán Hírek Szent Bazil Középiskola Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán Hírek Szent Bazil Középiskola Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán Hírek Szent Bazil Középiskola Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán Hírek Szent Bazil Középiskola Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán Hírek Szent Bazil Középiskola Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán Hírek Szent Bazil Középiskola Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán Hírek Szent Bazil Középiskola Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán Hírek Szent Bazil Középiskola Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán Hírek Szent Bazil Középiskola Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán Hírek Szent Bazil Középiskola Szépséget teremteni volt a feladat, avagy a Telegdi kalandjai a Szabolcs Kupán Hírek

Tags: , , ,
Menü