Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás…!

folder_openHírek

A 2012/2013-as tanév új kozmetikai képzést hozott: kézápoló, műkörömépítő szakma formájában. Tanulóink először félve és némi fenntartással fogadták , hogy egyszerre két szakmát is el kell sajátítaniuk; hiszen az előző iskolájukban „csak” az érettségire készültek, de most szinkronban két szakmát is tanulnak. Az elméleti oktatás anyagát nagy részben már tudják; a szükséges anyagok és eszközök kézhezvétele után a gyakorlati munka is megkezdődött. A manikűrözésben és a körmök díszítésében már szinte profik. Az akrilból készült körömépítés Tip és sablon segítségével az egyik nagy feladat. Különböző színes porcelán-porokat, csillámokat, köveket használva szebbnél-szebb munkák készülnek el a gyakorlati oktatás alatt.

Rendkívül érdeklődők és fogékonyak erre a szép szakmára, hiszen ami nem a tananyag része, azt is meg kell hogy mutassuk,pl.:három dimenziós porcelán díszítés a köröm felületére és bele építve, egy mozdulat technika, stiletto-, edge-, stb. körömformák építése, üveg körmök készítése. Gőzerővel készülnek az első, félévi vizsgára, ahol megmutathatják az eddig megszerzett tudásukat.

írta: Polyákné Márta Edina gyakorlati oktató

„Már nagyon örülök, hogy ezt a szakmát is tanulhatjuk. Év elején még csodálkoztunk, de ahogy haladunk az anyaggal, és egyre többet tanulunk, megszerettük! Imádom! Hiszen jó érzés, amikor a kész körmöket a modelljeim dicsérik, és egyre többen lesznek. Sokat kell még gyakorolnom, de egyre jobb minőséget „adok ki a kezeim közül”! Nekem csak a végeredmény minősége és az elégedett, visszatérő vendég a fontos!”

Széles Kitti 13. évf. kozmetikus tanuló

„Álmomban sem gondoltam volna, hogy három szakmám lesz, mire végzek! Ebben az iskolában az elmúlt tanévben kitűnő eredménnyel végeztem el a fodrászatot. Versenyeken is indultam, itt is szeretnék. Az idén valószínűleg a nappali smink kategóriában, jövőre a műköröm építés tanuló kategóriájában szeretnék indulni. Úgy szép, ha mindent kipróbálok. Főleg ha nyerek is!”

Aros Judit 13. évf. kozmetikus tanuló

„Sokáig jártam körmöshöz, aztán az ott látott fogásokat megpróbáltam otthon is megismételni. Igaz, eddig a zselét ismertem, de a porcelánt is kezdem megszeretni, mint műköröm építő alapanyagot. Sok tanulással rengeteg díszítő technikát meg lehet mutatni egy körmön belül is, gyönyörű munkákat készítve. A három dimenziós minták nagyon tetszenek. Kíváncsi leszek, a vizsgán hogyan teljesítek majd!”

Király Gyöngyi 13.évf. kozmetikus tanuló

[nggallery id=200]
Tags: , ,
Menü