„Mikulás, Mikulás kedves Mikulás …. Kisvárdán is járt!

folder_openHírek

Kedves „Nagy” Szakácsok!
Nektek már nem ez az első évetek ebben az iskolában, de még mindig vannak magatartásbeli problémák. Elég nagyok vagytok már ahhoz, hogy belássátok: az órai figyelem felér egy plusz jeggyel. A tanulmányi eredményetek sem a legjobb, a közelgő szintvizsgára sem készültök megfelelően! Néhány tanulót azonban kiemelhetünk az osztályból, akiknek a magatartásuk és a szorgalmuk is példás. Közülük két fő jutalomban is részesül: Csillik Enikő és Rostás Vivien. A többieknek javítaniuk kell, mert közeleg a félév.

Kedves „Kis” Szakácsok!
Nektek ez az első évetek ebben az iskolában. A beilleszkedés nem ment könnyen. Sajnos ez mind a magatartásban, mind pedig a tanulmányi eredményekben meglátszik. Ezeken nagyon gyorsan változtatnotok kell! Van azonban néhány tanuló, akiket meg kell, hogy dicsérjek: Csökmei Petra, Gyurkovics Alex és Vadász Balázs. Őket dicséret illeti a magatartásukért és a szorgalmukért. Külön ajándékban részesülnek. A többieknek javítaniuk kell a tanulmányi eredményükön.

Kedves Szakképzésre Előkészítő Diákok!
Erről az osztályról az jutott a tudomásomra, hogy előfordulnak hiányzások. Neveket nem szeretnék mondani, remélem, tudjátok, kiről van szó. Ezen sürgősen változtatnotok kell. Vannak olyan tanulók, akik nem mindig viselkednek megfelelően az órákon, remélem, a továbbiakban ezek a gondok megszűnnek, és csak dicséreteket fogok rólatok hallani. Van azonban néhány tanuló, akit meg tudok dicsérni a tanulmányi eredményük alapján. Ők a következők: Tóth Nikolett és Mozga Máté.

Drága Gyermekeim, 9. Évfolyamos Fodrászok Tanulók!
Úgy hallottam, hogy ez a tanév nem indult zökkenőmentesen számotokra. Bár meg kell, hogy mondjam, ez csak rajtatok múlott. Az osztály tanulmányi átlaga közepesnek mondható. Jegyeitek nagyon vegyesek, szorgalmatok változó. Az osztály nagy részének javítania kell tanulmányi átlagán, jobban kell igyekezni. Úgy hallottam, hogy a 9.-es Fodrász osztály büntetésben volt. Biztosan tudjátok, hogy kik miatt, és hogy miért. Kérlek benneteket, hogy a jövőben kerüljétek el a verekedéseket, mert rossz fényt vet az egész osztályra ez a magatartás. Arról is értesültem, hogy vannak, akik gyakran elkésnek az óráról, pedig szerintem a csengő elég hangos, én az előbb majdnem megsüketültem tőle. A jövőben legyetek pontosabbak! Perge Nikolett-et megdicsérem, mert ebben a félévben egyetlen rossz jegyet sem szerzett. Minden órára felkészül, magatartása példamutató. Gratulálok, Nikolett, csak így tovább! Csuka Vivien is dicséretben részesül, mert minden rábízott feladatot elvégez, lehet rá számítani. Ők ketten külön jutalomban részesülnek.

Kedves 11. Évfolyamos Fodrász Osztály!
Az első félévben kiválóan teljesítettetek. Részt vettetek különböző rendezvényeken és versenyeken, ahol kitűnő eredményeket értetek el. Tudom, hogy a félévi vizsgátok előtt álltok, remélem, nagyon készültök már rá, és jól fog sikerülni. Magatartásuk és szorgalmuk miatt sok tanulót meg tudok dicsérni, és két főt külön jutalmazok a végzősök szalagavatóján nyújtott sikeres produkciójukért. Ők Balla Andrea és Maklári Sándor. A fiúknak jobban össze kellene szedniük magukat, mert csak virgácsot érdemelnének, bár egy idő óta tanulmányi eredményük javulást mutat. Mindenkinek sok sikert kívánok a félévi vizsgához, és maradjon az osztály ilyen szorgalmas.
Kedves 10.-es Fodrász, valamint Festő, mázoló és tapétázó Osztály!
Immáron második éve jártok iskolánkba, de sajnos magatartásotokat tekintve nem sok javulás mondható. Tanulmányi eredményeteket tekintve is elég siralmas az állapot, annak ellenére, hogy szintvizsgát kell tennetek. Nagyon remélem, hogy összeszeditek magatokat és kicsit komolyabban veszitek a tanulást, mert nem mindegy az ember milyen bizonyítvánnyal kerül ki az életbe. Tanáraitokkal szembeni viszonyról csak annyit szeretnék mondani, hogy az embernek egy becsülete van, és nagyon könnyű eljátszani. Nehéz dolgom van, mert sajnos hamarabb tudnék értékelni olyan tanulókat, akik a nem megfelelő viselkedéssel hívják fel magukra a figyelmet, mégis kiemelnék néhány tanulót az osztályból, akinek a tanulmányi teljesítménye kiemelkedő: Molnár Alexandra, Orgován Marianna és Lakatos Arnold. Remélem, hogy összeszeditek magatokat és sok szerencsét kívánok a közeledő szintvizsgátokhoz!

Kedves 13. Évfolyamos Kozmetikus Osztály!
Az első félévben az egész csoport ügyesen kezeli a körömreszelőt, az ecseteket, ezért virgácsot nem adnék nektek, mert még azzal is a porcelán körmöket kezdenétek el felépíteni, díszíteni. Erre a célra a legmegfelelőbb díszítőelem a csokipapír lehet. Viszont az elméleti tantárgyak jegyein van még mit javítanotok, és a magatartásotokra is jobban oda kellene figyelni, hiszen kis létszámú osztály vagytok. Közösségi munkájuk miatt külön jutalomban részesül: Orehóczki Nikolett és Aros Judit.

Kedves Végzős Fodrász Tanulók!
Ti egy igazi, összekovácsolódott csapat vagytok, amely a szalagavató műsor során is megmutatkozott. Színvonalas, tartalmas előadással szórakoztatták el a közönséget. Az osztályfőnökötök méltán büszke rátok! Hallottam, hogy hiányzás már nem jellemzi az osztályt, bár nem mindig volt ez így, de Anita, Alexandra és Enikő is megértette, hogy mind a tanórán, mind a gyakorlati oktatáson tanultak nélkülözhetetlenek a sikeres év végi szakmai vizsgához. Magatartási problémák, úgy hallottam, hogy nincsenek az osztályban. Ti egy szeretetre méltó, kedves közösség vagytok! Három tanulót külön is kiemelnék közösségi munkájukért és jó tanulmányi eredményükért: Csuka Dóra, Nagy Anikó és Nagy Petra.

Kedves Végzős Számítógép-szerelő, -karbantartó Osztály!
Az a hír járja rólatok, hogy a magatartásotokkal olykor gond van. Bár ez nem mindenki viselkedésére jellemző, de a rendetlenkedők miatt az egész osztályról negatív vélemény alakult ki. Osztályfőnökötök kéri, hogy a jövőben ezen pozitív irányba haladva változtassatok és mutassátok meg, hogy tudtok helyesen és jól viselkedni, hogy büszke lehessen rátok. Szorgalmatok is hanyatlóban van, ami a jegyeiteken is meglátszik. Szerencsére azért vannak jól tanuló diákok is köztetek. Sajnálattal tapasztaltam, hogy a szalagavató műsoron csekély műsorszámmal szerepeltetek, de akik felléptek, színvonalas műsort adtak elő. Egy tanulót külön jutalmazok, hiszen ő a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola idén megalakult diákönkormányzatának elnöki tisztségét is betölti, és az osztályban olyan személy, akire az osztályfőnök mindig számíthat. Ő Tóth János, aki külön jutalomban is részesül. A továbbiakban sok sikert és kitartást kívánok nektek, és eredményes félévet!

Kedves Irodai asszisztens Tanulók!
Az irodai asszisztens osztály ebben a tanévben szinte beköltözött a számítástechnikai tanterembe. Igazi kis barátságos otthont varázsoltatok belőle, szépen feldíszítettétek az aulát is. Mindenki megdicséri az ügyes kezek munkáját. A tanulmányi eredményeteken javítani kell, és néhány tanuló jó lenne, ha csörgőórát kérne a Jézuskától, mert az óra 7:45-kor kezdődik. Nagyon ügyesen szerepeltek a szalagavatón fellépett tanulók, mind a táncosok, mind pedig Attila. Igazán színvonalas produkciót nyújtottak. Külön kiemelem közösségi munkájáért Rubóczki Erzsébetet és Tóth Evelint, ők jutalomban részesülnek. Meglátásom szerint még nagyon sok tanulóban benne van a közösségért tenni akarás, csak így tovább! Soha ne feledjétek, hogy a pontosság, precízség, megbízhatóság mennyire fontos a ti szakmátokban.

Kedves Végzős Kozmetikus Diákok!
Úgy is szólíthattalak volna benneteket, hogy Kedves Kis Törpök! Ti már egy összeszokott csoport vagytok. A szalagavatón nyújtott teljesítményetek fantasztikus volt, és az előtte lévő hetekben is megmutattátok, hogy komolyan vettétek a feladatot, és lelkiismeretesen készültetetek rá. Maradjon meg emlékezetetekben ez a produkció még jó sokáig! Hamarosan itt a félév, hajtsatok rá, illetve már készüljetek a szakmai vizsgára is, mert nem lesz egyszerű! Külön kiemelem Bacsó Vivient kiváló tanulmányi munkájáért, és Lukács Eleonórát a közösség érdekében végzett kimagasló teljesítményéért. Ők külön jutalomban részesülnek. Bár el kell ismerni, hogy a közösségi munkáért még nagyon sok embert dicséret illet. Sikeres félévet kívánok mindenkinek!

Kedves Élelmiszer- és vegyi áru eladó Tanulók!
Az idén kezdtétek ezt a szakmát, biztosan sok kérdéssel és elvárással. Látom ám, hogy az iskolai órákon kívül mindnyájan szorgosan dolgoztok az üzletekben, ez dicséretes dolog. Elég sokan vagytok az osztályban, jó kis osztályközösség lesz belőletek. Nekem úgy tűnik, mintha már rég ismernétek egymást. Tartsátok meg ezt, és ne legyenek viták! Ki kell emelnem Balogh Bettinát és Radóczi Enikőt, akik tanulmányi eredményükkel példát mutathatnak mindenkinek. Őket külön is jutalmazom. Kérlek benneteket, kövessétek őket és ti is tanuljatok kicsit jobban! A hiányzásokra figyeljetek jobban, mert osztályfőnöknek nagy szomorúságot okoztok vele. Azok a tanulók, akik a félév előtt bukásra állnak, jelképesen most szóbeli virgácsot kapnak. Remélem, mikor jövőre újra eljövök, csupa jó hírekkel fogadtok!

Kedves Vám- jövedéki és termékdíj ügyintéző Szakos Tanulók!
Az év eleji nehézségek ellenére nagy létszámmal összegyűltetek, mert mindannyian szeretnétek ezt a szakmát megtanulni. Tudom én, hogy nehéz helyzetben vagytok, mert délután jártok iskolába. Azért azt kérem tőletek, hogy az utolsó órákat, de főleg a pénteki napokat előszeretettel látogassátok! Beteges osztálytársaitoknak ezúton is jobbulást kívánok! Tanulmányi eredményetek nem a legfényesebb, a közösségi munkában viszont jeleskedtek. Dicséret illet benneteket a jótékonykodásért és a szalagavatón való közreműködésért. A műsorvezetésért külön kiemelem Gerda Csillát és Dallos Lászlót. Ők jutalomban részesülnek. Remélem jövőre is találkozok veletek, és mindenkinek csak csupa jót mondhatok majd akkor!

Kedves Végzős Élelmiszer- és vegyiáru-eladó Szakos Diákok!
Krampuszaim jelentették, hogy különböző magaviseletű gyerekek járnak ebbe az osztályba. Azt is hallottam, hogy nem mindenki szeret gyakorlatra járni. Ezen sürgősen változtatni kell! Vannak azonban olyan tanulók, akiket meg kell dicsérnem, mert a gyakorlaton is ügyesek, és az iskolában is jól tanulnak. Ők maradjanak továbbra is ilyen szorgalmasak, úgy hiszem, hogy ennek a szakmai vizsgán is meglesz az eredménye. A következő tanulókat emelem ki: Dicső Krisztina, Kádár Brigitta és Kovács Ivett. Jutalomban részesülnek, és azt kívánom, hogy eredményük példaértékű legyen a többi tanuló számára is.

Üdvözlettel: a Mikulás
[nggallery id=195]

Tags: , ,
Menü