Új irányvonal a kozmetikus képzésben

folder_openHírek

A 2012/13-as tanév a kozmetikus tanulóknak nagy meglepetést okozott, hiszen két és fél évet járnak majd iskolába, és a kozmetikus szakma mellett kézápoló-műkörmös képzést is kapnak. Ezáltal kibővülhet a tevékenységi körük: több vendéget szerezhetnek, komplex szolgáltatást nyújthatnak.

Manapság olyan kozmetikai készítmények, maszkok jelentek meg a piacon, amiket az arcról levéve- még hatóanyag tartalommal- az előkészített kéz bőrére is ráhelyezhetünk ápolásként. De erről többet kolléganőm Kovács Istvánné Noémi, kozmetikus szakoktató tudna mesélni.

A kézápolás-műkörömépítést az első tanévben ismerhetik meg a lányok, amit nagy érdeklődéssel és izgalommal várnak; hiszen a mai divat megköveteli az ápolt külsőt. Hiába a szép ruha, tökéletes frizura és smink, a gondozatlan kezek látványa sokat ront az összhatáson nőknél, férfiaknál egyaránt.

A manikűrös készletük megérkezett, így a harmadik napon a klasszikus manikűr munkafolyamatát gyakorolhatták, kiderült számukra, hogy az elméletben leirt sorrendiséget a gyakorlatban is alkalmazni kell. A manikűrözés után ki-ki ízlésének megfelelő színű és mintázatú körmökkel tért haza.

Néhány óra manikűrös gyakorlás után megérkeznek majd a porcelán-köröm elkészítéséhez szükséges anyagok, eszközök, ami után a jelszavunk ez lesz: „Műkörömre fel!”
Polyákné Márta Edina
mesterfodrász, szakoktató

„Visszatértem szeretett iskolámba a fodrászat után a kozmetikus szakmát is megtanulni. Nagy öröm volt számomra, hogy műkörmözést is tanulhatunk. Így nem kell külön tanfolyamra járnunk. Sok barátnőm és volt osztálytársam jelentkezett modellnek. Ki erre-ki arra. Csak győzzem!”
Aros Judit fodrász; 13. évfolyamos kozmetikus tanuló

„Régóta járok körmöshöz, és eddig úgy gondoltam, nem is olyan nehéz ez a szakma. Megbizonyosodtam arról, hogy mégsem olyan könnyű. Nem mindegy, mikor mit csinálok, hogyan fogom a szerszámokat, vagy a körömlakkos üveget hová teszem. Félek a bőrvágó ollótól, mert éles szerszám, és a modellem kezén nem akarok sebet ejteni. A polirozóról hallottam már, de még nem láttam, hogy mindenféle anyag használata nélkül hogyan tud tartósan natúr és fényes körmöket varázsolni. Szeretni fogom ezt a munkát!”
Király Gyöngyi 13. évfolyamos kozmetikus tanuló

Tags: , ,
Menü