Palacsintázás a nyílt napon

folder_openHírek

2012. október 17-én és 18-án került megrendezésre a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola ill. a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium közös nyílt napja a leendő 8. osztályos tanulók számára. A megjelent diákok és kísérőik a városi és megyei iskolákból egyaránt érkeztek.

Iskolánk igazgatója a rövid köszöntés után prezentációs tájékoztatót tartott a két iskola választható szakmáiról, melyek a következőek:
Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola: festő, mázoló és tapétázó, számítógép-szerelő, elektronikai műszerész, elektromos gép- és készülék szerelő. Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium: eladó, vendéglátó eladó, szakács, pincér. A prezentáció után a résztvevők kérdéseket tettek fel az elhangzottakkal kapcsolatban. A vendégek ezután megtekintették a vendéglátó szakmacsoport tankonyháját, tanéttermét és ízelítőt kaptak az ételkészítés és felszolgálás alapjaiból. Eközben a 11. osztályos szakácsok palóclevest és palacsintát készítettek, melyet a 12.  évfolyamos pincér tanulók felszolgáltak az ízlésesen megterített asztalnál helyet foglaló ifjú vendégeknek.

Végül az érdeklődőket körbevezettük az iskola elméleti tantárgyak tanítására szolgáló termeiben. A megjelentek elégedetten távoztak az iskolából. Találkozunk a 2013/2014-es tanévben!
írták: Kozákné Németi Zsuzsanna, Somogyiné Nagy Katalin szaktanárok

Tags: , , ,
Menü