Kiváló eredmények a kisvárdai óvodai dajka vizsgán

folder_openHírek

„ Gyermekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, ami a földünkön osztályrészünkről jutott, de saját tökéletességünket is ez mozdítja előre. ”
Brunszvik Teréz

2012. augusztus 30. Akár egy tanévnyitó ünnepség dátuma is lehetne, de az óvodai dajkák életében egy tanulási korszak lezárását jelző vizsganapot jelentett.

A dajka-csoport már korán reggel gyülekezett a kisvárdai Császy úti Óvodában. A dajka jelöltek izgatottan várták, hogy az ünnepélyes megnyitó után végre megkezdődhessen a gyakorlati vizsga. A gyakorlati vizsgarészen az óvodában gondozási- és takarítási feladatokat kellett elvégezniük a hallgatóknak. Volt itt tízórai készítés, kézműves foglalkozás, teremrendezés stb.

A gyakorlati feladatok lebonyolítása után a csoport előtt újabb megmérettetés állt, mégpedig az elméleti vizsgarész. Itt szóban is bemutathatták a vizsgázók a tudásukat. A tételhúzás után a vizsgaszabályzatnak megfelelően előírt idő állt a vizsgázók rendelkezésére a tételek kidolgozására és a felkészülésre.

A vizsgaelnök úr az értékelésen külön kiemelte a gyakorlati naplókat, melyek tükrözték a vizsgázók óvodai élményeit, kreativitásukat és gyerekszeretetüket.

A vizsgán kiváló eredmények születtek. Külön dicséretben részesültek a vizsgán elért 100%-os teljesítményükért (ami az elméleti és a gyakorlati részt is magába foglalja): Dócs Józsefné, Nagy Barbara és Tokajiné Takács Mónika. Többen kaptak dicséret egy-egy modulon elért kiemelkedő eredményért.

A vizsgázóknak gratulálunk és a róluk készült csoportképet a bizonyítványukkal együtt megkapják. Szeretettel várjuk a leendő dajka nénik jelentkezését a Stress Kft. által szervezett következő tanfolyamára.

Írta: Jancsóné Belinszky Marianna

Tags: , ,
Menü