Újabb hiányszakma, újabb lehetőség tanulóinknak

folder_openHírek

A 2012/2013. tanévben a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium debreceni, kisvárdai és nyíregyházi telephelyein a képzési kínálat – többek között – a szociális gondozó és ápoló szakmával bővült. A 10 osztályra épülő képzésre szociálisan érzékeny, az idősek és fogyatékkal élők problémái iránt nyitott tanulók jelentkezését várjuk. A kétéves képzési idő alatt a diákok – elméleti és gyakorlati munkarendben – elsajátítják az alapvető gondozási, ápolási, egészségügyi és klinikai ismereteket, továbbá jogi, pszichológiai és szociális alapismeretekre tesznek szert. A szakképesítés az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság döntése értelmében a 2012/2013. tanévben hiányszakmának minősül; mindez a szociális gondozó és ápoló szakmára jelentkezők számára két előnnyel is jár: egyrészt piacképes szakmát szerezhetnek, másrészt tanulmányaik alatt ösztöndíjban és mentori támogatásban is részesülhetnek:

a szakiskolai tanulmányi ösztöndíj révén a tanulók – tanulmányi eredményük függvényében – 10.000–30.000 Ft/hó támogatásban részesülnek;
az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram „Út a szakmához” alprogramja keretében a tanulók – szociális rászorultsági alapon – ösztöndíjban (a 2011/2012. tanévben az ösztöndíj összege 4.000 Ft/hó volt) és mentori támogatásban részesülnek.
Szent Bazil Középiskola Újabb hiányszakma, újabb lehetőség tanulóinknak Hírek
A képzésről további információ honlapunkon található: Szociális Gondozó és Ápoló Képzés
Jelentkezni személyesen felvételi irodáinkban lehet: Felvételi Irodák
Készítette: Farmasi József, szaktanár
[media id=10]

Tags: , , ,
Menü