Szerezz érettségit a debreceni Tessedikben!

folder_openHírek

Rugalmas munkarenddel, felkészült tanárokkal, rövidíthető képzési idővel és minimális költségekkel várja a 2012/2013. tanévben is a debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium az esti tagozatú érettségire felkészítő képzés iránt érdeklődőket.
Szent Bazil Középiskola Szerezz érettségit a debreceni Tessedikben! Hírek
Az érettségire felkészítő képzésre bárki jelentkezhet, aki 8 osztályos végzettséggel rendelkezik és már nem tanköteles.
A képzés időtartama 1–3 év:

  • 3 év alatt szerezhet érettségit az a jelentkező, aki 8 osztályos végzettséggel rendelkezik és normál munkarend szerint kíván haladni (a 9–10. osztály tantervi követelményeit a diákok egy tanév alatt teljesítik, a 11. és 12. osztály tantervi követelményeit pedig külön évfolyamokon);
  • 2 év alatt szerezhet érettségit az a jelentkező, aki 8 osztályos végzettséggel rendelkezik és vállalja, hogy a 11. évfolyamon osztályozó vizsgát tesz a 12. osztály tantervi követelményeiből;
  • szintén 2 év alatt szerezhet érettségit, azaz a 11. évfolyamba kapcsolódhat be az a jelentkező, aki rendelkezik iskolarendszerben szerzett szakmával;
  • 1 év alatt szerezhet érettségit az a jelentkező, aki rendelkezik iskolarendszerben szerzett szakmával és vállalja, hogy a 11. évfolyamon osztályozó vizsgát tesz a 12. osztály tantervi követelményeiből.

A tanítás a hét három napján, délutánonként folyik, a diákok negyedéves vizsgákon számolnak be tudásukról, továbbá tanáraink igyekeznek rugalmas hozzáállással biztosítani a tanulók előmenetelét, figyelembe venni, méltányolni elfoglaltságukat, kötött munkarendjüket. A tanulók felkészülését elektronikus levelező- és Facebook-csoportok is segítik – és nem mellékesen a képzés költsége egy tanévre mindössze 16.000 Ft!
Jelentkezni debreceni felvételi irodánkban lehet: Debrecen, Piac u. 60., tel.: 52/423-894, 212-356.

A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium debreceni telephelyén – a hagyományokhoz híven – a 2012. évi vizsgaidőszakot is az esti tagozatú érettségire felkészítő képzés tanulóinak szóbeli érettségi vizsgája zárta. Június 26–27-én 21 fő tett rendes, előrehozott vagy ismétlő érettségi vizsgát. A vizsga elnöke külön kiemelte a kiváló szervezést és lebonyolítást, a tanulók eredményes felkészítését és a szóbeli vizsga kötetlenebb hangulatát, ami nagyban segített az érettségiző diákokat a vizsga sikeres teljesítésében.
A vizsgabizottság dicséretben részesítette a szóbeli vizsgán nyújtott teljesítményéért Juhászné Csipkés Valériát (földrajz) és Kiss Jánosnét (történelem), közösségi tevékenységéért, illetve tanulmányi eredményéért könyvjutalomban részesült Kozma Zsolt, Mikecs Jolán Piroska és Juhászné Csipkés Valéria.
Tanulóinknak további sok sikert kívánunk!

Végezetül álljon itt tanulóink véleménye:

„Az itt eltöltött három év alatt nagyon jól éreztem magam. Örömmel jártam be az iskolába. Sok érdekes embert ismertem meg, és a tanárokról is csak jót mondhatok, nagyon megértőek és korrektek voltak.”
„A három évből csak pozitív élmények jutnak eszembe, a tanárok jól felkészültek és nyitottak voltak.”
„A három év alatt sokkal többet kaptam, mint amit reméltem. Tanáraimnak és diáktársaimnak egy fantasztikus élményt köszönhetek, amit sohasem fogok elfelejteni.”
„Nagyon jól éreztem itt magam. A tanárokkal sikerült nyitottabb kapcsolatot kialakítani, nagyon segítőkészek voltak.”
„A tanáraimmal az évek során egyre felhőtlenebb és nyitottabb kapcsolatot alakíthattam ki, így a végső megmérettetésen is felszabadultabb tudtam lenni.”
„A tanárok emberhez méltóan viselkedtek velünk, nagyon sokat tanultam tőlük.”
„A két tanév, amit itt töltöttem, élményteli volt. Szeretném kiemelni az osztálytársakkal kötött barátságokat, a tanárokkal kialakított közvetlen viszonyt – és az emlékezetes szerenádot! Nagyon jó volt itt tanulni!”
„Egy évet tanultam ebben az iskolában, de szorosabb barátságokat kötöttünk az osztálytársakkal és tanárokkal, mint az előző iskolámban.”

Készítette: Gyarmati Mariann, osztályfőnök és Farmasi József, szaktanár
 
 

Tags: , ,
Menü