Itt a vakáció – Befejeződött a tanév a debreceni Telegdi Kata Szakiskolában

folder_openHírek

„Félre irka, sutba táska,
vidám szemünk ne is lássa,
vigyük gyorsan a padlásra,
őszig legyen ott lakása.
Elő sárkány, elő labda
szállj az égnél magasabbra.
Gyere, állj be a csapatba,
estig ne is hagyjuk abba….” /Csukás István: Tanévzáró/

Ma, 2012 június 20-án végre vége: két hónap szabadság. Mennyit kellett szenvedni érte! Viharban, esőben, hóban, sárban és persze hőségben. De megérte! Két hónap iskola nélkül. Mily gyönyörűség kimondani. Nem kell korán kelni, nem kell zötykölődni a buszon, vonaton, hogy aztán pár óra múlva ugyanezt az utat megtedd hazafelé. Nem kell több oldalt körmölni, gépelni, olvasni és aztán újabb és újabb tudást felszívni, lefelelni és nem felejteni. Nem kell beadandókon agyalni és a tanárokat kérlelni, hogy ne legyenek már olyan szőrös szívűek és adjanak még egy-két nap haladékot a dolgozatra. Mindez már nem számít. S hogy mi számít? Bizonyítvány a kézben, sikerült az év! Lehet későn kelni, lustálkodni, azt olvasni, nézni, írni, amit szeretsz. Lehet a barátokkal sokáig kimaradni, mókázni. És mindent, de mindent elfelejteni, amit nem szeretsz.

Mi lesz két hónap múlva? Soká van az még. Új év, új esély, hogy mindent szebben, jobban, tökéletesebb csinálj. Addig is itt a VAKÁCIÓ.
Gratulálunk a 2011/2012-es tanévben elért eredményekhez és sok sikert kívánunk a következő 2012/2013-as tanévre az elsősöknek:
11/DF-N/2011 Fodrászoknak,
11/DI-N/2011 Irodai asszisztenseknek,
11/DS-N/2011Számítógép szerelőknek,
13/DK-N/2011Kozmetikusoknak.
Ne feledjétek: visszavár titeket a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola tantestülete!
Készítő: Molnár Mária szaktanár

Tags: ,
Menü