Telegdi és Tessedik Kupa Sportnap 2012. – Helyszín: Kisvárda

folder_openHírek

2012. április 13. péntek – a szokásos beidegződés szerint ez a nap korántsem a babonákról szólt, hanem valami egészen másról. Immár hagyomány, hogy minden évben megszervezünk egy olyan napot, amikor a kisvárdai, nyíregyházi, debreceni tagintézmények diákjai a sport területén mérhetik össze képességüket, ügyességüket, tudásukat. Idén Kisvárda adott otthont ennek a nagyszerű kezdeményezésnek. Már kora reggeltől izgatottan vártuk az érkező csapatokat, akik Debrecenből busszal, Nyíregyházáról vonattal 9 óra környékén meg is jöttek tanári kísérettel. A fogadásukat követően átmentünk a tornaterembe, majd átöltözés, és a megnyitó következett. Vig-Muskovszky Mária a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola Igazgató Asszonya, Kovács Ágnes a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium Igazgató Asszonya biztató szavai után megkezdődött a verseny, amely forgatókönyvszerűen zajlottak az események. A zenés bemelegítés után 10 órakor az ügyességi sorverseny vette kezdetét. A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola (TK), valamint a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium (TS) városonként egy-egy 8 fős lánycsapata mérkőzött meg egymással. A feladatok között volt rákmászás, labdavezetés, kosárra dobás, gyorsfutás stb. Sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, míg végül a szoros küzdelemben a kisvárdai TK-s lányok lettek a befutók. Ők szerezték a legtöbb pontot, így az eredményhirdetéskor az ő nyakukba került az aranyérem, illetve a kupát is elnyerték, ami az óta is intézményünk vitrinjének ékes dísze. 11 órakor kezdődött az hatalmas érdeklődéssel övezett kispályás labdarúgó mérkőzés.

A szurkolótáborok eddig sem pihentek, de amikor labdába rúgtak a fiúk, óriási sikongástól, tapstól és hajrázástól volt hangos a tornaterem. A két iskola tagintézményenkénti egy-egy válogatottjából sorsolással alakult ki a kezdő felállás. A tét nagy volt, mivel egyenes kieséssel játszottak a csapatok. A középdöntőbe került TS-Kisvárda, TS-Nyíregyháza, TK-Nyíregyháza csapata, és gólaránnyal a debreceni TS csapata. A döntőt kemény küzdelem után végül TK-Nyíregyháza és TS-Kisvárda játszotta. A focibajnokság győztesei a Telegdi Kata Középiskola nyíregyházi tagintézményének diákjai lettek. Övék lett az aranyérem és a kupa is immáron második alkalommal. Az eredményhirdetés után, 14 óra tájékán egy finom ebéd várta a versenyzőket és a tanárokat. Ez a nap a sport mellett közösségformáló erővel is bírt. Mi, vendéglátók, szervezők nagyon örülünk annak, hogy idén nálunk került megrendezésre ez az esemény. Reméljük, mindenki jól érezte magát, és megelégedéssel tölt el bennünket, hogy egy vidám napot tölthettünk együtt. Természetesen gratulálunk minden győztes csapatnak és résztvevőnek a fantasztikus teljesítményekért, és köszönjük a lelkes szurkolást. A játékok ideje alatt készült fotók hűen adják vissza a nap hangulatát, 110 fő versenyzett, amiért külön köszönetünket fejezzük ki a sportolóknak és a felkészítő tanáraiknak.

Nevelőtestület, Kisvárda

Tanulói vélemények:

„Én versenyző és szurkoló is voltam egyben. Nagyon izgalmas és jó programok voltak a sportnapon. Mi, lányok, nagyon büszkék voltunk az első helyezésünkre, igaz, hogy a kisvárdai fiúk ezüstérmesek lettek a focibajnokságon, de a szemünkben akkor is ők voltak a győztesek. Az ügyességi sorversenyen sok feladat volt, és persze jól elfáradtunk, de nem adtuk fel, végigcsináltuk és győztünk. Örülünk, hogy megismerhettük a nyíregyházi és debreceni iskola tanulóit is, jó volt beszélgetni velük.” (T. Evelin 10. osztályos tanuló)
„Nagyon szurkoltam osztálytársaimnak, hogy ők nyerjenek a sportnapon. A lányoknak ez sikerült is az ügyességi versenyen; a fiúk, bár a kupát nem nyerték el, de szívüket-lelküket beleadták a mérkőzésbe, és szerintem ez is nagyon sokat számít.” (Cs. Evelin 10. osztályos tanuló)

Tags: , , , ,
Menü