Mit tegyen az ember, ha vámügyintéző?

folder_openHírek

A vámügyintéző széles áttekintéssel és ismeretanyaggal rendelkezik a vámkezelés folyamatáról. Számos KFT., BT. alakul, mely szükségessé teszi, hogy olyan vámismerettel rendelkező személyek vegyenek részt a vámkezelések előkészítésében, akik magas szintű elméleti vámügyi ismeretekkel rendelkeznek. A napi gyakorlatban napra készen tájékozottak az importált árukat terhelő vám és egyéb költségekről, ezek kihatásairól, pontosan végzik az áruosztályozást. Elméleti tudásuk és gyakorlati tapasztalatuk alapján felismerik a bűncselekményeket, szabálysértéseket, és megfelelően járnak el a vámigazgatási feladatok megoldásában. Magyarország külkereskedelmi kapcsolatainak bővítésében, és kereskedelmi ügyletek lebonyolításában nélkülözhetetlen szerepet játszanak a vámügyintéző szakemberek, ezért nagy igény van e szakma képviselőinak képzésére.

Szent Bazil Középiskola Mit tegyen az ember, ha vámügyintéző? HírekÉs miért érdemes ezt elsajátítani a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola falai között?

Szent Bazil Középiskola Mit tegyen az ember, ha vámügyintéző? HírekEgyrészt azért, mert itt nem csupán az épület falai között történik az oktatás, hiszen számos „fakultatív”program övezi a képzést. Lehetőség nyílik bírósági tárgyaláson való részvételre a jog tantárgy keretein belül. Emellett a debreceni Vámudvar, Dohánygyár meglátogatására is sor kerül. Ezeken kívül számos szakmához kapcsolódó, és nem szervesen hozzá tartozó kiállítások megtekintése is szerepel az „étlapon”.
A tavalyi tanév sikerei között szerepel még, hogy egy nemzetközi cég felkereste iskolánkat, hogy leendő munkatársakat toborozzanak a tőlünk kikerülő diákok közül. A végére hagyott, de nem utolsó sorban szereplő indok pedig az, hogy nálunk magasan képzett szakemberek gondozására van bízva a leendő vámügyintézők képzése. Így tehát várjuk azon érettségivel rendelkező diákok, és felnőttek-akik szeretnének újra diákok lenni-jelentkezését erre az egy éves képzésre, akik lehetőséget látnak eme szakmában! Mert van mit tennie az embernek, ha vámügyintéző!

Készítette: Vig-Muskovszky Mária

Tags: , ,
Menü