OMÉK 2011

folder_openHírek

2011. szeptember 30-án a debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium szervezésében érdeklődő diákjaink egy valóban szakmába vágó kiránduláson vehettek részt, melynek célállomása az idén 75. alkalommal megrendezett Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) volt.

A máig legismertebb országos rendezvény a mezőgazdaságot és a rá épülő feldolgozó- és élelmiszeripart hivatott bemutatni. A Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén több mint négyszáz kiállítón keresztül – a mintegy 80 ezer látogató között – idén „csapatunk” is betekinthetett a gazdaélet mindennapjaiba és meggyőződhettünk arról is, hogy nem csupán a hazai munkahelyek védelme miatt jó, ha magyar terméket vásárolunk. Az interaktív programok és színpadi műsorok mellett különösen nagy sikert arattak az élőállat-bemutatók, valamint a Kincsem Park lovasbemutatója is.

A nap folyamán „levezetésként” meglátogattuk a Közlekedési Múzeum vasút-, hajózás-, autó-motor- és városi közlekedési kiállítását. Így egy fárasztó, de mindenképp tartalmas, élményekben gazdag napot töltöttünk Budapesten.

Írták: Gulyásné Barna Ágnes és Mády Katalin szaktanárok

Tags: ,
Menü