Elstartoltak a „boltosok” Kisvárdán

folder_openHírek

A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium sikerszakmái közé tartozik az Élelmiszer- és vegyiáru-eladó szak, amelyet többek között az is mutat, hogy évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a képzés elvégzése iránt. Ez méltán tölt el büszkeséggel bennünket, hiszen jelzi, hogy jó a felkészítés, az iskola légköre barátságos, és a sikeres szakmai vizsgák után szinte minden diákunk talál munkát vagy saját gyakorlati helyén vagy egyéb üzletekben. De ne szaladjunk előre, hiszen még csak év eleje van, ám a tanárok, diákok egyaránt tudják, hogy ez a pár hónap gyorsan elrepül, és rengeteg kemény munka vár még mindenkire. Íme néhány gondolat tanulóinktól, hogy ők hogyan látják az iskolával, a képzéssel kapcsolatos dolgokat:

Szent Bazil Középiskola Elstartoltak a „boltosok” Kisvárdán Hírek„Megkezdődött az iskola, majd a következő hét már a gyakorlattal folytatódott. Az osztály tagjai sok élményről számoltak be, rengeteg új dolgot fedeztek fel, illetve tanultak meg alig pár nap leforgása alatt. A kezdeti időszakban az oktatók felhívták a figyelmünket a tűzvédelmi és balesetvédelmi szabályokra. A boltokban a dolgozók nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, és ezzel jelentősen megkönnyítették helyzetünket. Igaz, hogy nem kevés félelemmel és kicsit megtorpanva álltunk a csemegepult mögött még az első héten, de ahogy teltek a napok, úgy váltunk egyre magabiztosabbá, és azóta is csináljuk a ránk bízott feladatokat. Már most sok örömet lelünk ebben a munkában. Tudjuk, hogy az elméleti oktatás is ugyanilyen fontos, és a tanárok lelkiismeretes munkája is segít nekünk mindenben. Persze még nagyon sokat kell tanulnunk. Örülünk, hogy „tessedikesek” vagyunk. Tetszik a suli és a tanárok, az iskola légköre családias.” (Dicső Krisztina és Kovács Ivett 11.-es Élelmiszer- és vegyiáru-eladó tanulók; Kisvárda)

„Újra beköszöntött az ősz, becsengettek az iskolába, és ismét beültünk az iskolapadokba. Az utolsó évünk megkezdődött. Tele kihívással, feladatokkal, de a tanárok támogatnak és segítenek minket. Jó a suli, szeretünk ide járni, mert itt mindenki fontosnak tartja azt, hogy sikeres vizsgát tegyünk. Ez a tanév sok meglepetést és sok munkát tartogat számunkra. A Tessedikben a hagyományokhoz híven idén is megrendezik a szalagavató ünnepséget, és már erre is lázasan készülünk. De ez maradjon meglepetés…” (Molnár Jusztina 12.-es Élelmiszer- és vegyiáru- eladó tanuló; Kisvárda)

Készítették: Baloghné Lipták Bernadett és Kovács Adrienn osztályfőnökök

Tags: , ,
Menü