Egy kis kaland

folder_openHírek

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola néhány bátor tanulója és tanára 2011. szeptember 20. – án izgatottan látogatott el sóstói Koaland kalandparkba. Ahogy megérkeztünk egyből hevederbe bújtattak minket, védősapkát és kesztyűt kaptunk és a tanulópályán megmutatták a biztosítókötelek, karabinerek és a csiga használatát és máris indulhattunk kalandozni.

Kicsit félve másztunk fel az első pálya létráján, bár utólag már tudjuk, hogy ez csak a bemelegítés volt. Körülbelül 5 méter magasságban átmásztunk néhány drótkötélen, fagerendán, kötélhálón és már csúszhattunk is le a csigával az első pálya végén. A neheze ekkor következett. Mikor megláttuk a 16 méter magas létrát kicsit megtorpantunk, de a pályavezetők bíztatására gyorsan leküzdöttük félelmeinket és nekigyürkőztünk a magas pálya bejárásának. Az első néhány akadály után már nem is foglalkoztunk a magassággal csak élveztük ahogy a fák lombjai között suhanunk a kötélcsúszdákon. Mindenki legyőzte a tériszonyát és végigment a második pályán is. Ezután teljesen lelkesen vágtunk neki az utolsó szakasznak, bár ez a lelkesedés hamar alábbmaradt, mikor rájöttünk, hogy a harmadik részen nem a magasságot kell legyőzni, hanem az erőnket kell összeszedni. A lentről könnyűnek tűnő akadályok komoly fizikai terhelést jelentettek., így néhány tanuló már az elején feladta és lepihent a padon. Akik viszont végigmentek remegő kezekkel és lábakkal, de büszkén csúszhattak le az utolsó kötélcsúszdán.

Másnap kék, zöld foltokkal, fájó végtagokkal, de annál nagyobb örömmel osztottuk meg a kimaradt társainkkal kalandparki élményeinket. Nagyon jó lehetőség volt ez arra, hogy az iskola falain kívül kicsit közelebbről megismerjük egymást és közben nagyon jól szórakoztunk.
írta: Hrenkó Vanda irodai asszisztens osztályfőnök

Tags: , ,
Menü