Irodai nyári gyakorlat

folder_openHírek

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola Irodai asszisztens tanulói élményekkel gazdagon vághattak neki a második évnek. Az alapok elsajátítása után az első évet egy körülbelül 2 hetes nyári gyakorlattal zárták. Belekóstoltak az „igazi” irodai életbe, iktattak, szerkesztettek, fénymásolta. Az osztályfőnök segítségével néhány jó tanuló a nyíregyházi Polgármesteri Hivatal Szabálysértési- illetve Okmányirodáján kapott helyt, mások a helyi hivatalokba, könyvelőirodákba, logisztikán töltötték le nyári gyakorlatukat. Voltak, akik a felelősség teljes munka után fáradtan mentek haza és voltak, akik csak szemlélték az irodai berkekben folyó munkát, de úgy gondolom mindenképpen hasznosan töltötték el a gyakorlati időt.

Néhány tanulói élménybeszámoló:

A két hetes nyári gyakorlatomat Nyíregyházán töltöttem az okmányirodában.Az első napon megismerkedtem a „munkatársakkal”, akik nagyon aranyosak és segítőkészek voltak. Fárasztónak nem mondanám, sőt nekem nagyon megtetszett az irodai élet. Amikor befejeződött a gyakorlat kicsit szomorú voltam. Hiányoztak az ott megismert emberek és a hely is. Nagyon szeretnék majd ebben a munkakörben elhelyezkedni

A nyári gyakorlatot a nyíregyházi Polgármesteri Hivatalban töltöttem. Kicsit fárasztó volt, de emellett nagyon hasznosnak találom. Remélem, hogy ez a későbbiekben előnyömre fog válni. Nagyon kedvesek, közvetlenek és segítőkészek voltak a „munkatársaim”. Sokféle feladatot rám bíztak, mint pl.:fénymásolás,iktatás, bélyegzés, borítózás, időnként lementem a postáért, és egy kis számítógépes munka is várt rám. Röviden összefoglalva örülök, hogy belekóstolhattam az irodai életbe, főként azért mert én ebben a szakmában szeretnék majd a későbbiekben elhelyezkedni, és azért mert szeretek új dolgokkal megismerkedni, kamatoztatni tudásomat.

Hamar elteltek a napok a hetek és az utolsó napom volt a legrosszabb mert hozzá szoktam mindenkihez és nem volt jó ott hagyni őket. Nagyon jó volt a nyári gyakorlatom nem unatkoztam néha viccesen telt el, nekem nagyon tetszett kedvesek voltak az ott dolgozók is és a titkárnő is aki rám bízta a feladatokat. Nagyon szívesen visszamennék és remélem hogy hívni fognak….:)

Nyíregyházán a Városi Polgármesteri Hivatalban, a szabálysértési osztályon voltam nyári gyakorlaton. A személyi anyagok alapján ki kellett tölteni a fedőlapokat, majd mindegyiknek külön iktatószámot adni az alapján, hogy milyen szabálysértést követett el. Nagyon tetszett, amíg ott voltam tanultam sok mindent és nekik is a segítségükre voltam. Nem panaszkodtak, hogy csak hátráltattam volna őket a munkájukban, mert nem kellett mindent elmagyarázni nagyon sokszor.

Készítette: Hrenkó Vanda Irodai asszisztens osztályfőnök

Tags: , ,
Menü