Útravaló szakiskolásoknak

folder_openHírek

A Wekerle Sándor Alapkezelő jóvoltából a 2010/2011. tanév II. félévében a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumban, valamint a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolában 45 szakiskolás és szakképzésre előkészítő évfolyamos tanulónk nyert támogatás az Útravaló Nemzeti Ösztöndíjprogram Út a szakmához alprogramja keretében. Diákjaink havi bontásban 4.000, összesen 20–20.000 Ft ösztöndíjban részesültek, melyek kifizetésére június második felében került sor.

Szent Bazil Középiskola Útravaló szakiskolásoknak Hírek

A 2005 óta működő program átfogó célja a hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségének, illetve sikeres tanulmányainak elősegítése, tanulási nehézségeinek leküzdése. Ezért az anyagi támogatáson túl intézményeink – a pályázati kiírásnak megfelelően – a tanulók számára mentori támogatást biztosítottak, azaz tanáraink heti három órában a tanulók egyéni felkészítésével foglalkoztak, nyomon követték és segítették előrehaladásukat – ami az év végi eredményekben is tükröződött (tanulmányi átlagán a 2009/2010. tanévhez képest szinte valamennyi ösztöndíjas javított, a legsikeresebbek akár több jegyet is).

16 tanuló a 2011/2012. tanévben továbbfutóként újból részesülhet az ösztöndíjban, míg az új szakiskolás és szakképzésre előkészítős diákjaink szociális rászorultságuk (hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, védelembe vett, családba fogadott, átmeneti nevelésbe vett stb.) igazolásával intézményeinken keresztül pályázhatnak az Alapkezelőhöz.

Írta: Farmasi József, szakiskolai osztályfőnök, mentortanár

Tags: , , , ,
Menü