Sikeres érettségi a debreceni Tessedikben

folder_openHírek

A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium debreceni tagintézményében a 2011. évi vizsgaidőszakot az esti tagozatú érettségire felkészítő képzés tanulóinak szóbeli érettségi vizsgája zárta. Június 23–24-én 16 fő rendes, 5 fő előrehozott és 2 fő ismétlő érettségi vizsgát tett. A vizsgát valamennyi diák sikeresen teljesítette. Külön kiemelendő Sáfrány Gitta és Pék Diána teljesítménye, akiket a vizsgabizottság dicséretben és könyvjutalomban részesített.

Tanulóinknak további sok sikert kívánunk!

Szent Bazil Középiskola Sikeres érettségi a debreceni Tessedikben Hírek

Az érettségire felkészítő képzésre bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét és 8 osztályos végzettséggel rendelkezik. A képzés időtartama 3 év (a 9-10. osztályt egy év alatt végzik el tanulóink), azoknak pedig, akik rendelkeznek iskolarendszerben szerzett szakmával 2 év. A jobban teljesítő diákok számára az iskola és tanáraink biztosítják az osztályozó és az előrehozott érettségi vizsga letételének lehetőségét, amivel szintén rövidíthető a képzés időtartama. A tanítás a hét három napján délutánonként folyik, a diákok negyedéves vizsgákon számolnak be tudásukról, továbbá tanáraink igyekeznek rugalmas hozzáállással biztosítani a tanulók előmenetelét, figyelembe venni, méltányolni elfoglaltságukat, kötött munkarendjüket. A képzés költsége egy tanévre mindössze 16.000 Ft, melyből 8.000 Ft-ot jelentkezéskor, 8.000 Ft-ot beiratkozáskor kell fizetni.

Jelentkezni debreceni felvételi irodákban lehet: Debrecen, Piac u. 60., tel.: 52/423-894.
Írta: Gyarmati Mariann, az érettségire felkészítő képzés osztályfőnöke
Alább két, 11. évfolyamos esti gimnazistánk véleményét adjuk közre:

Az érettségire felkészítő képzésre jelentkező 18 évesnél idősebb „diákok” ún. esti gimnáziumban tanulnak, ahol három, de akár két év alatt is megszerezhető az érettségi bizonyítvány. Az első év után már egy összeszokott csapat alakul ki, így hamar eltelik a három év, és észre sem vesszük, hogy már a végső próbatétel következik. Mivel az érettségire esti tagozatos képzésben készülünk, ezért egy héten háromszor és csak délután vannak órák, így lehetőség van munkahely és/vagy család mellett is tanulni. A tanárok rugalmasságának köszönhetően, ha valamiért elmulasztunk egy napot (esetleg egy vizsgát), az könnyen pótolható. Akár az interneten is felvehetjük és tarthatjuk tanárainkkal a kapcsolatot, ami mindamellett sokkal közvetlenebb és nyitottabb, mint más iskolákban.

A tanárok maximálisan odafigyelnek, hogy a tanítás megfelelő színvonalú, de emellett „szórakoztató” és érdekes is legyen. Az ide járó felnőtt, céltudatos diákok számára fontos a tanulás és az iskola rendje éppúgy, mint az új és sokrétű kötelékek létesítése és fenntartása.

Egy ilyen osztályban, ahol a diákok és a tanárok egyaránt ösztönzik egymást, felhőtlenebb az iskolai élet és egyszerűbb a tanulás – ezért csak ajánlani tudjuk mindenkinek!

Írták: Mikecs Jolán és Tóth Dóra, 11. évfolyamos esti gimnazisták

Tags: , ,
Menü