Szép eredmények a nyíregyházi kozmetikus vizsgán

folder_openHírek

Június első hetében kapták meg a kozmetikus képesítésről szóló bizonyítványukat mind a nappali, mind az esti tagozatos tanulók. A vizsgák a számítógépes, illetve az írásbeli vizsgarészekkel kezdődtek, majd a gyakorlati tevékenység következett. A lányok a gyakorlati vizsgára gyönyörűen elkészített kezelési tervükkel érkeztek, mely az általuk választott modell megszépítésének menetét tartalmazza. A vizsgabizottság tagjai elismerően nyilatkoztak az elkészített munkákról. Ezután az idegen modell bőrdiagnosztikáját készítették el a végzős tanulók. Ez a kozmetikus számára talán a legfontosabb lépés, annak érdekében, hogy a vendéget a bőrtípusának legmegfelelőbb kezelésben részesítse.

Ezt követően a saját modell kezelését mutatták be a tanulók az elkészítette terv alapján, mely a szemöldök festését, szedését valamint a szempillafestést is tartalmazta. Az OKJ-s vizsga utolsó része a szóbeli vizsgatevékenység volt. A lányok négy tételt húztak, melyből három szakmai jellegű, a negyedik pedig gazdasági-vállalkozási témakörből való. Ezen a vizsgarészen is nagyon szép, összeszedett feleleteket hallhattunk.
Mindkét vizsgabizottság elégedetten nyilatkozott a tanulóink felkészültségéről. Szóbeli dicséretben részesültek kiemelkedő teljesítményükért: Kárászi Nikoletta, Kerékgyártó Kinga, Héviziné Süveges Klaudia. A vizsgaátlag a nappali valamint az esti tagozatos osztálynál is négy egészen felül van!

Gratulálok lányok!
készítette: Laskay Éva osztályfőnök

Tags: , , ,
Menü