Irodai asszisztenseket avattunk

folder_openHírek

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola Nyíregyházi telephelyén 2009 szeptemberében induló első irodai asszisztens képzés a 2011-es vizsgaidőszakban a szakmai vizsgával fejeződött be. A tanulók az elmúl két évben szert tehettek minden olyan képességre és tudásra, melyre egy irodai dolgozónak szüksége lehet: megtanulták a gépírást, az irodai alkalmazások használatát, ügyvitelt és dokumentumok (pl.: hivatalos levelek) készítését és kezelését. Ezen kívül számos olyan szakmai ismeretet is szerezhettek, melyekre az üzleti életbe szükségük lehet, mint a hivatali kommunikáció vagy protokoll. A két éves tanulmányuk során szerzett tudásukat 2011. májusában bizonyították a szakmai vizsgán. Az utolsó nagy megmérettetést komoly felkészülés előzte meg: az utolsó hónapokban tréningeztünk, kisvizsgákat szerveztünk, így tanulóinkat nem érhette meglepetés a szakmai vizsgán. Ismerték a vizsga menetét, tudták mire kell jobban oda figyelniük, melyik feladatrész az ami kisebb nehézséget okozhat számukra és mire mennyi idő szükséges.

Az irodai asszisztens vizsga komplex és összetett, mindenre kiterjed, amit egy irodistának tudni kell a minden napokban. Hat vizsgamodulból áll, melyek között szerepel gépírás és iratkészítés, dokumentumkészítés- és kezelés, elektronikus információ kezelés és szövegfeldolgozás és gazdálkodási és üzleti protokoll. A három napra összesűrített nyolc vizsgafeladat igen megterhelő volt vizsgázóink számára. A szakmai vizsga május 17.-én kezdődött a gyakorlati vizsgafeladatokkal, majd május 18.-án az írásbeli és interaktív vizsgarészek következtek és végül május 25.-én, a szóbeli feleletek után a kis csapat örömmel vehette át az irodai asszisztens OKJ-s bizonyítványt.

Ez úton is gratulálok az első irodai asszisztens tanulóinknak a sikeres vizsgákhoz és köszönjük mindenkinek a munkáját, aki ehhez a sikerhez hozzásegítette őket.
írta: Paládiné Hrenkó Vanda osztályfőnök, szaktanár

Tags: , , ,
Menü