Túl az első próbatételen

folder_openHírek

A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium debreceni tagintézménye a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával (HBKIK) együttműködve idén április-májusban szintvizsgát szervezett a 11. és 12. évfolyamos pincér-, illetve szakácstanulók számára. A képzés „félidejében” rendezett próbatétel nemcsak a majdani szakvizsgára bocsátás feltétele, hanem a gyakorlati képzés minőségbiztosítási rendszerének alapja is. Épp ezért a diákok komolyan veszik a felkészülést, oktatóink pedig minden segítséget megadnak a legjobb eredmény elérése érdekében.

A pincértanulók feladata: a vizsgázók tételt húztak, majd kidolgozták a saját menükártyáikat (papíron és gépen), s ehhez illeszkedően megterítettek. Ezt követte az angol nyelvi rész, melynek során köszöntötték és az asztalhoz kísérték a vendéget, valamint felvették az ital- és ételrendelést. A vizsgát egy-egy egyéni, menükártyához illeszkedő kérdés (borajánlás, ételválasztás indoklása stb.) zárta.

A diákok munkáját – külsős tagként – Mák József elnök és dr. Skultéti Éva, a HBKIK regionális vezetője értékelte. Jeles érdemjegyben részesültek: Németh Klaudia, Varjas Nikolett 12. és Tóth Kitti 11. pincértanulók.

A szakácstanulók feladata: a vizsgázók hét tételből álló, kétfogásos ételsorokat főztek. A diákok munkáját Boros László mesterszakács, Vallató Péter és Halasi Csaba vendéglátóipari szakemberek értékelték. Jeles érdemjegyben részesültek: Székely Katalin 12. és Kelemen Norbert, Mézán Mária, Orbán József 11. szakácstanulók.

Tanulóinknak ezúton is gratulálunk, tanulmányaikhoz pedig további sok sikert kívánunk!
Írták: Balázs Péter, Barna Lászlóné, Sándor Nóra, osztályfőnökök

Tags: , , , ,
Menü