Egy nap a Szakma Sztár Fesztiválon

folder_openHírek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2011-ben negyedszer rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, ezévtől kibővítve azt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel, melyek országos döntőjére „IV. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2011. április 18−20. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban került sor.

Szent Bazil Középiskola Egy nap a Szakma Sztár Fesztiválon HírekA 12.000 látogatót vonzó eseményen az érdeklődő iskolák diákjai – egy napos szakmai kirándulás keretében – ingyenesen vehettek részt. Intézményeinket, a debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumot, valamint a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolát 5-5 tanulónk képviselte Pócsik Orsolya tanárnő kíséretében.

Szent Bazil Középiskola Egy nap a Szakma Sztár Fesztiválon Hírek
Az alábbiakban Kozma Anita és Tóth Adrienn szakiskolás tanulók beszámolóját adjuk közre:

Bár a Szakma Sztár Fesztiválról előzetesen kevés információval rendelkeztünk, mégis nagy örömmel fogadtuk osztályfőnökünk, Farmasi József felkérését a budapesti tanulmányi útra. Április 18-án 6 órakor különbusszal indultunk a fesztiválra. A négyórás út ellenére a buszozás nagyon jó hangulatban telt, szakiskolás osztálytársaink, valamint a telegdis fodrász és kozmetikus tanulók mellett más iskolák diákjaival is megismerkedhettünk.

Szent Bazil Középiskola Egy nap a Szakma Sztár Fesztiválon HírekMegérkezésünk után nem sokkal, a hivatalos megnyitót követően birtokba vehettük a Hungexpo hatalmas kiállítási terét, ahol nemcsak a szakmai döntők zajlottak, hanem szórakoztató programok és életpálya-tanácsadás is várta az érdeklődőket. Itt szakmabemutató filmeket nézhettünk meg, illetve tárlatvezetésen is részt vehettünk. Míg a lányok érdeklődését a kozmetikusok mellett elsősorban a fodrászverseny – Hajas László mesterfodrász zsűrizésével – keltette fel, addig a fiúk a villamosipari csoport versengését kísérték figyelemmel. A rendezvényről délután fél 3-kor indultunk haza, már mindenki nagyon fáradt volt, de sok élménnyel gazdagodtunk, sok érdekes dolgot láttunk, ami további segítséget nyújtott számunkra a pályaválasztásban.

Írták: Kozma Anita, Tóth Adrienn, a 10/DS-N/2009. osztály tanulói

Tags: ,
Menü