Kozmetikus szintvizsga Kisvárdán 2011. május

folder_openHírek

A 13. évfolyamos kozmetikus tanulók számára ebben a tanévben a legkomolyabb megmérettetés a szintvizsga volt. Ennek tudatában a tanulók egész évben szorgalmasan gyakoroltak, de a vizsgát megelőző hetekben különösen feszülten telt a felkészülés. Mindenki hozta a modelljét, készítette a kezelési tervet, gyakorolta a sminkkészítést, masszázst, válogatta a megfelelő kozmetikumokat. Május 5-én elérkezett a szintvizsga ideje.

Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szintvizsga Kisvárdán 2011. május HírekA 13. kozmetikus osztály két csoportban vizsgázott – délelőtt és délután. Már reggel a vizsga kezdete előtt fél órával az első csoport vizsgázói lázasan készültek, rendezték a kezelő székeiket, az asztalokat, az eszközeiket stb. Mindenki időben megérkezett és pontban 8 órakor elkezdődhetett a vizsga. Az első vizsgafeladat a nappali smink készítése volt, amit a bőrdiagnosztika követett. Különösen szép feleletek hangzottak el a lányoktól, amikor diagnosztizálták a saját modelljüket, elmondták kezelési tervüket. Ez a gyakorlati oktató, Kovács Istvánné áldozatos munkáját dicséri. A diagnosztika után következett a szempilla- és szemöldökfestés, bajuszszőkítés, masszázs, pakolás felhelyezése, gyantázás stb. Ezeket a vizsgaműveleteket is ügyesen hajtották végre a kozmetikus lányok. A második csoport délben kezdte meg a vizsgáját és hasonlóan jó eredményeket ért el.

Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szintvizsga Kisvárdán 2011. május HírekA vizsga szervezetten, gördülékenyen, szabálytalanságok nélkül zajlott. Az eredményhirdetést követően kozmetikusaink átvehették a sikeres szintvizsgáról szóló okleveleiket. Ezúton szeretnénk megköszönni a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Iparkamarának a támogatást a szintvizsga megszervezéséhez, a vizsgabizottság tagjainak a közreműködését, és a felkészítő gyakorlati oktató, Kovács Istvánné munkáját.

írta: Balázs Erika osztályfőnök
Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szintvizsga Kisvárdán 2011. május Hírek

Tags: , , ,
Menü