Első sikerek az OSZKTV-n

folder_openHírek

A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium debreceni tagintézménye a 2010/2011-es tanévben első alkalommal nevezte tanulóit az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyre (OSZKTV), melynek eredményei alapján jobb debütálást nem is kívánhattunk volna diákjainknak, illetve iskolánknak.

Szent Bazil Középiskola Első sikerek az OSZKTV n HírekA verseny hagyományosan a szakiskolák 9–10. évfolyamain tanuló, az országos tantárgyi tanulmányi versenyek látóköréből kieső, de egy-egy közismereti tantárgyban kiemelkedő eredményt felmutató diákok számára biztosítja a megmérettetés lehetőségét. Jelentőségét mutatja, hogy az első, intézményi fordulót 2010 decemberében országosan 177 intézmény és 2946 tanuló, az észak-alföldi régióban 32 intézmény és 557 tanuló teljesítette (a nevezettek száma még ennél is több volt).

Iskolánk a versenysorozatra nyolc diákot nevezett, közülük négyen vívták ki a 2011. februári regionális fordulóban való részvétel lehetőségét, ahol tantárgyanként és régiónként a 20-20 legjobban teljesítő tanuló mérhette össze tudását.

Szent Bazil Középiskola Első sikerek az OSZKTV n Hírek

A Nyíregyházán, a Bencs László Szakiskola és Általános Iskolában megrendezett észak-alföldi regionális versenyfordulóban – Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék legjobbjai között – intézményünket történelemből három, számítástechnikából egy diákunk képviselte. Történelemből Rózsa László (10/DS-N/2009) 5. helyezést ért el, teljesítményéért oklevélben részesült, Nemes Gabriella (09/DS-N/2010) 10., Fórika Alexandra Lídia (10/DS-N/2010) 13., számítástechnikából Somogyi József (10/DS-N/2009) a 16. helyen végzett. Bár az országos fordulóba egyikük sem jutott tovább, eredményük így is figyelemreméltó, és reméljük, jövőre már rutinosabban, még több sikert könyvelhetünk el.

Írták: Farmasi József (történelem) és Tóth József (számítástechnika) felkészítő tanárok

Tags: ,
Menü