„Egy nap az egészségért!”

folder_openHírek

Mindenki tudja, milyen fontos és felbecsülhetetlen érték az egészség, ami nemcsak a betegség hiányát, hanem a testi és lelki egészség egyensúlyát is jelenti. Szintén mindenki számára világos az is, hogy milyen „nehéz” egészségesnek maradni. Az állandó stressz, a rendszertelen táplálkozás, a káros szenvedélyek jelentősen legyengítik szervezetünket. Mindezeken kívül a környezetünkben lévő rengeteg kórokozó és környezetszennyezés is negatívan hat ránk.

Szent Bazil Középiskola „Egy nap az egészségért!” HírekA Telegdiben mi is szerettük volna felhívni tanulóink figyelmét az egészség megóvására, fontosságára. Az Egészségnap keretén belül 2011. március 28-án, hétfőn 11 órától sportvetélkedőkkel, ügyességi játékokkal egybekötött teremlabdarúgó bajnokságot tartottunk a tornateremben. A programok megszervezése már előzőleg megtörtént és tanulóink nagy lelkesedéssel fogadták a közös sportolási lehetőséget. Az egész iskola apraja-nagyja összegyűlt a tornacsarnokban. Az ügyességi játékok négy csapat részvételével történtek, melyek 8 fősek voltak, és 10 játékos feladatot kellett elvégezniük: pl. hullahopp pörgetése, labdavezetés, talicskázás stb. A legjobban teljesítőket arany-, ezüst- és bronzéremmel jutalmaztuk. Aranyérmes a 12/KN-N/2009. Fodrász csapat lett, ezüstérmesek lettek a 09/KA-N/2010. Szakiskola növendékei, és a bronzérmet a 11/KF-N/2010. szintén Fodrász osztály vitte el. Gratulálunk mindannyiuknak!

Szent Bazil Középiskola „Egy nap az egészségért!” HírekA teremfoci mérkőzésre 8 csapat jelentkezett 5+1 fővel, akik ötletes, frappáns neveket választottak maguknak. Közöttük volt a Tanárok csapata is. Egyenes kieséses játékban a következő csapatok mérkőztek meg egymással: Tanárok – Tessedik FC, Hirtelen halál – Blades, Noname United – Suhancok, Szállító – Selejt FC. Délután 16 óráig tartott a sportrendezvény, melynek végére mindenki elfáradt, de a verseny élménye kárpótolt minden fáradtságot, és a sportolással így tettünk valamit egészségünkért. A focibajnokságot a következő csapatok nyerték: első lett a Tanárok csapata, akik sportszerűen lemondtak az aranyéremről a második legjobban játszó csapat javára, akik nevezetesen a 12/KG-N/2009. Számítógép-szerelő, karbantartó osztály, ezüstérmes lett a 11/KS-N/2010. szintén Számítógép-szerelő, karbantartó osztály, és végül bronzéremmel távozhatott a 13/KV-N/2010.

Szent Bazil Középiskola „Egy nap az egészségért!” HírekVámügyintéző osztály. Mindannyiuknak szívből gratulálunk! Az érmeket a kisvárdai tagintézmény igazgatóhelyettes asszonya akasztotta a bajnokok nyakába. Az Egészségnap keretén belül 2011. március 29-én, kedden külön tantermekbe hívtuk a lányokat és a fiúkat, és egy kis felvilágosító előadást tartottunk számukra. Felhívtuk a lányok figyelmét a HPV-vírus, illetve a méhnyakrák veszélyeire, a személyi higiéniai eszközök használatának szabályaira, a női nemi ciklus sajátosságaira, válaszoltunk a tanulókat érdeklő kérdésekre. Ezt követően kiosztottunk számukra tisztasági (higiéniai) csomagokat, melyeket a Johnson & Johnson cégtől kaptunk. A csomagokban nemcsak tisztasági eszközök voltak, hanem érdekes, hasznos információt tartalmazó füzetek, tájékoztatók is.

Szent Bazil Középiskola „Egy nap az egészségért!” HírekAz éves tananyagba mindig beiktatjuk a felvilágosító órákat, legyen az biológia, elsősegély-nyújtási ismeretek vagy osztályfőnöki óra. Fontosnak tartjuk, hogy a diákok tisztán lássanak ezekben a kényes témakörökben. Segítségként, ha valaki bővebben érdeklődik a téma iránt, a www.felnottevalas.hu weboldalon is böngészgethetnek, vagy akár otthon is tovább gondolhatják, részletesebben megismerkedhetnek a témakörrel.

Szent Bazil Középiskola „Egy nap az egészségért!” HírekEzúton szeretnénk megköszönni a Johnson & Johnson cégnek a felajánlást, és őszintén reméljük, hogy minden tanuló hasznát tudta venni a hallott információknak és a tisztasági csomagoknak.

Baloghné Lipták Bernadett, Balázs Erika, Oroszné Radóczi Erika osztályfőnökök

Tags: ,
Menü