Előrehozott szakképzés!

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Előrehozott szakképzés! Hírek

Egy kiváló szakember a jól kiválasztott szakmájával mindig képes állást szerezni. Éppen ezért 2011. szeptember 1-jétől a korábbi évekből jól ismert szakmáinkat – ÉLELMISZER- ÉS VEGYIÁRU-ELADÓ, RUHÁZATI ELADÓ, PINCÉR, SZAKÁCS, FESTŐ, MÁZOLÓ ÉS TAPÉTÁZÓ, FODRÁSZ, IRODAI ASSZISZTENS, KŐMŰVES – új képzési forma szerint, a 9. évfolyamon kezdődő, előrehozott szakképzés keretében is indítjuk.

Az előrehozott szakképzés lényege, hogy az általános iskolát végzett tanulók a szakiskolában három évfolyam elvégzését követően szakmai vizsgát tehetnek, szakképesítést szerezhetnek. A három évfolyamos képzésnek számos előnye van amellett, hogy a közismereti tárgyakkal párhuzamosan lehetőséget ad a szakma ismeretének elsajátítására. Így például, hogy az általános iskolát sikeresen befejezett tanuló már 14 éves korban beiratkozhat az általa választott szakma 9. szakiskolai évfolyamára, és 17 éves korában szakképesítéshez juthat. Nem kell tehát előbb a 10 osztályt megszereznie ahhoz, hogy fodrász, szakács, pincér vagy irodai asszisztens legyen, hanem a 8. osztály elvégzése után azonnal jelentkezhet az előrehozott szakképzésre, 9. évfolyamra. A gyakorlati képzést a fenti szakmák esetében iskolai tanműhelyben szervezzük meg, ez további könnyebbséget és még biztosabb alapokat jelent a tanulónak.

Az előrehozott szakiskolai képzésre várjuk azokat a tanulókat, akik 8 osztállyal rendelkeznek, és a következő szakmák valamelyikéből szeretnének szakképesítést szerezni: ÉLELMISZER- ÉS VEGYIÁRU-ELADÓ, RUHÁZATI ELADÓ, PINCÉR, SZAKÁCS, FESTŐ, MÁZOLÓ TAPÉTÁZÓ, FODRÁSZ, IRODAI ASSZISZTENS, KŐMŰVES.

Szem előtt tartjuk a régiónk képzési kereslet-igényét, és azt, hogy diákjaink olyan szakmát szerezhessenek, amelyekből kevés jól képzett szakember van. Ezért indítjuk a HÚSIPARI TERMÉKGYÁRTÓ képzést a 2011/2012-es tanévtől. Az ezt a hiányszakmát választók két szakképző évfolyam alatt készülnek fel a szakmai vizsgára, mely idő alatt elsajátítják az emberi fogyasztásra szánt állatok feldolgozásának minden technikáját, és megtanulják azokat a tevékenységeket, melyek szükségesek, hogy kiváló húsfeldolgozó szakemberré váljanak.
A képzésre általános iskolai végzettséggel, 16 éves kortól lehet jelentkezni, és mivel hiányszakmáról van szó, ösztöndíjjal tanulhatnak tanulóink, melynek összege a tanulmányi átlagtól függően 10.000 és 30.000 Ft között lehet. A szakképesítés megszerzése után bolti hentesként, baromfifeldolgozóként, vágóhídi munkásként helyezkedhetnek el a nálunk végzettek.

Új képzéseink között szerepel a TELEFONOS ÉS ELEKTRONIKUS ÜGYFÉLKAPCSOLATI ASSZISZTENS képzés, mely érettségire épül, és egy év alatt készít fel a szakmai vizsgára. A tanulók a tanév során megismerik az ügyvitel-technikai eszközöket, berendezéseket és használatukat, az irat- és dokumentumkezelés szabályait, az adatbeviteli feladatokkal, adatkezeléssel, feldolgozással kapcsolatos feladatokat; emellett elsajátítják az ügyfélkapcsolatok kialakításával, az ügyintézéssel, a panasz- és reklamációkezeléssel, Call/Contact Center rendszer használatával, a termékek és szolgáltatások értékesítésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

A KERESKEDELMI ÜGYINTÉZŐ szakma szintén érettségire épülő, egy szakképző évfolyamos képzésünk. A diákok a szakmai vizsgára készülve kommunikációs, marketing és PR alapismereteket szereznek, elsajátítják a megrendelésekkel kapcsolatos ügyintézés menetét, a partnerekkel, ügyfelekkel, vevőkkel való kapcsolattartás, a reklamációs esetek kezelésére vonatkozó ismereteket, valamint az irodai, ügyviteli adminisztrációval kapcsolatos tevékenységek elméleti és gyakorlati hátterét.

A MŰSZAKICIKK-KERESKEDŐ szakmára való jelentkezés előfeltétele is érettségi vizsga. Két éven keresztül bővítjük tanulóink elméleti és gyakorlati ismereteit, hogy a szakmai vizsga végeztével a valós munkahelyi környezetben tudásuk legjavát adva végezzék a munkakörükhöz tartozó tevékenységeket. A szakképesítés megszerzése után a műszakicikk-kereskedő szakember vállalkozást hoz létre/működtet/szüntet meg, marketing tevékenységet végez, megszervezi és lebonyolítja a beszerzési tevékenységet, az értékesítési, kölcsönzési tevékenységet, ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, kialakítja a forgalmazott, illetve kölcsönözhető cikkek választékát, megszervezi és lebonyolítja a készletezést, raktározást, nyilvántartja a készleteket, gazdálkodik a készletekkel.

A kínálatunkban szereplő szakképesítések bármelyikével piacképes szakmát szerezhetnek a hozzánk jelentkezők, éppen ezért már most érdemes jelentkezni Felvételi Irodáinkban a 2011/2012-es tanévre.


Szent Bazil Középiskola Előrehozott szakképzés! Hírek

Tags: ,
Menü