Kirándulás a Szociális Expóra

folder_openHírek

A debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző tanulói az elmúlt évhez hasonlóan idén is ellátogattak a Szociális Expo elnevezésű országos szakmai rendezvényre, amely missziója szerint lehetőséget kíván biztosítani arra, „hogy a szociális szakma és a szociális intézmények, szervezetek bemutassák a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlőségének elősegítése érdekében végzett tevékenységeiket”.

Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Szociális Expóra Hírek

A Szociális Munka Napját (november 12.) kísérő kiállítást és workshopot immár harmadik alkalommal rendezték meg a Budapest-Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A kétnapos rendezvény alkalmával 1000 négyzetméteren 50 intézmény és civil szervezet mutatta be tevékenységét, szakmai eredményeit és innovatív megoldásait, továbbá az érdeklődők tanácsokat, az életben is hasznosítható információkat kaptak.

Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Szociális Expóra Hírek

Iskolánk diákjai nagy lelkesedéssel vették birtokukba a kiállítási területet, számos szakmai anyagot és prospektust gyűjtöttek, amelyeket tanulmányaik során is nagy haszonnal forgathatnak. Végig jártuk a kiállítási standokat, ahol több intézmény szakembereivel is beszélhettünk, valamint több érdekes előadást is megtekintettünk.

Szent Bazil Középiskola Kirándulás a Szociális Expóra Hírek

Időnkből még a Terror Háza Múzeum meglátogatása és Westend City Centerben tett rövid séta és vásárolgatás is kitelt. Összességében egy igen hasznos, élményekkel teli napot töltöttünk el Budapesten, így a folytatás sem lehet kétséges: jövőre ugyanitt, ugyanekkor!

Írta: Huriné Kurucz Krisztina, szaktanár

Tags: ,
Menü