Első nap az iskolában – Tanulói vélemények tükrében

folder_openHírek

Szeptember 1-jén 28 kilencedikes kezdte meg tanulmányait a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolában Kisvárdán, egyéb szolgáltatások szakmacsoportban. A közismereti tárgyak mellett szakmai alapozó oktatás is folyik. Hozzásegítjük ezáltal tanulóinkat ahhoz, hogy a 10. osztály elvégzése után felelősségteljes döntést hozzanak a szakma kiválasztásakor. Két tanévük van arra, hogy az optimális szakma kiválasztásával felkészüljenek majd a munkaerőpiacra. Új tanév, új iskola, új tanárok, új osztálytársak – ezt a hatalmas stresszt próbáljuk oldani azzal, hogy korszerűen felszerelt tantermekben, kiválóan felkészült pedagógusok vezetésével végzik tanulmányaikat. Már mindenki megkapta az ingyenes tankönyvcsomagot, és elkezdődött a tanítás, tanulás. Az osztályomban néhány tanuló volt olyan bátor, hogy véleményét másokkal is megosztotta.

Szent Bazil Középiskola Első nap az iskolában – Tanulói vélemények tükrében Hírek

„Egy kis félelemmel jöttem szeptember 1-jén az iskolába, mert nem volt senki, akit ismertem volna. Most pedig már a második otthonommá vált. Reggelenként nagy örömmel kelek fel, és várom a barátaimat az iskolában. Nagyon tetszik az iskola, mert jók a pedagógusok és sok jó szakmát lehet tanulni. Én például a fodrász szakmát fogom választani a 10. évfolyam elvégzése után…” (H. Kitti)

„Az első nap az iskolában kicsit szokatlan és furcsa volt, mert más volt a tanterem és az osztálytársak is ismeretlenek voltak számomra, de ahogy teltek a napok, több barátot is találtam. Ez az iskola sokban különbözik a régi iskolámtól, talán még ezt az iskolát jobban szeretem, mint a régit, a társaság is sokkal jobb. Az első tanítási napon az osztályfőnök elmondta, hogy mit kell tudnunk és milyen szabályokat kell betartanunk, vagyis ismertette az iskola házirendjét…” (P. Anita)

„…A tanárok nagyon segítőkészek és rendesek velünk, és mindent megtesznek azért, hogy ne unatkozzunk az iskolába. A Telegdi Kata Középiskola nagyon jó iskola, és nem bántam meg, hogy ide jelentkeztem. A Fodrász szakmai gyakorlat órát nagyon szeretem, mert sok érdekes dolgot mond Ági tanárnő, és egyébként is fodrász szeretnék lenni…” (B. Bettina)

„Minden idegen volt. Alig ismertem valakit a volt osztálytársaimon kívül. De én barátságos voltam és szereztem barátnőt is. Nekem tetszik ez az iskola. Kedvesek és segítőkészek a tanárok. Minden reggel korán kelek, alig várom már az iskolakezdést. Az osztálytársaim is kedvesek. Úgy gondolom, jól össze fogunk csiszolódni, jó osztály lesz ez. Nem bánom, hogy ide jelentkeztem és jól néz ki az iskola is, hatalmas udvara van…” (T. Erzsébet)

„2010. augusztus 31-én be kellett jönni évnyitóra az iskolába. Az ünnepség nagyon színvonalas volt, és a versek is szépek voltak, amit a felsőbb éves diákok mondtak. Aztán másnap elkezdődött az iskola. A tanárok nagyon kedvesek velünk, de elvárják tőlünk az illedelmet, és itt nem kivételeznek…Az első hét nagyon hamar elment, és hétvégén már alig vártam, hogy újra iskola legyen!” (J. Mariann)

Készítették: 09/KA-N/2010. osztály Kisvárda Oroszné Radóczi Erika osztályfőnök
Szent Bazil Középiskola Első nap az iskolában – Tanulói vélemények tükrében Hírek

Tags: ,
Menü