Budapesti tanulmányi kirándulás

folder_openHírek

2010. Október 01-én iskolánk tanulmányi kirándulást szervezett Budapestre. A diákok már izgatottan várták egész héten a pénteket, az indulás napját. Reggel fél hatkor indultunk Nyíregyházáról. A tanulók a korai kelés ellenére hamar feloldódtak az út alatt. Az utazás barátkozásokkal, ismerkedésekkel, nevetgélésekkel telt. A több osztályból álló csoport hamar összerázódott és az utazás végére számos barátság született.

Szent Bazil Középiskola Budapesti tanulmányi kirándulás Hírek

8:37 percre érkeztünk meg utazásunk célpontjára, Budapestre. Programunk egy kis városnézéssel indult. Diákjaink izgatottan vetették bele magukat a nyüzsgő budapesti életbe. A kulturális városnézés a Országház meglátogatásával, illetve a koronázási ékszerek megtekintésével kezdődött. Idegenvezető segítségével betekintést nyertünk országunk fő épületének csodálatos értékeibe. Csodálattal néztük végig az épület építészeti sajátosságait és ámulva figyeltük a koronázási ékszerek szépségeit. Engedélyt kaptunk az épületen belül csoportkép készítéséhez, ami maradandó emlék mindannyiunk számára.

Szent Bazil Középiskola Budapesti tanulmányi kirándulás Hírek

Utazásunk a Csodák Palotájának meglátogatásával folytatódott, amely a város másik oldalán, Budán található. A hely egy interaktív tudományos kiállítás, ahol látványos, szórakoztató, közérthető és átélhető módon mutatják be a természet törvényeit, a fizika csodálatos és meghökkentő világát. Sorban kipróbáltuk a technika vívmányait és közben teszteltük saját képességeink határait is. Rengeteget nevettünk az érdekes játékokon, eszközökön. A kiállítás feledhetetlen élményt nyújtott nemcsak a gyerekek hanem a felnőttek számára is.

Szent Bazil Középiskola Budapesti tanulmányi kirándulás Hírek

A hazaút még oldottabb és vidámabb volt, mint a reggeli utazásunk. Este fél kilencre érkeztünk meg Nyíregyházára, kissé fáradtan, de rengeteg élménnyel és barátokkal gazdagodva.

írta: Jene- Molnár Edina szervező
Szent Bazil Középiskola Budapesti tanulmányi kirándulás Hírek
Szent Bazil Középiskola Budapesti tanulmányi kirándulás Hírek
Szent Bazil Középiskola Budapesti tanulmányi kirándulás Hírek

Tanulói vélemény:

Véleményem szerint a budapesti kirándulás mindenkiben maradandó élményt hagyott.

Számos olyan helyre nyertünk betekintést, ahová eddig még nem jutottunk el. Meglátogattuk a Parlamentet, ahol az idegenvezetőtől számos érdekes dolgot tudhattunk meg országunkról. Láthattuk a koronnázási ékszerek, megnézhettük a plenáris ülésteremet. Utazásunk másik fő célja a Csodák Palotája volt, ahol sokunkban újra a gyermekkor idéződött fel. Rengeteg izgalmas és furcsa játékot és szerkezetet próbáltunk ki, amiket nagyon élveztünk. A sok program mellett még maradt egy kis szabadidőnk is, amit városnézéssel töltöttünk el. Nem csak a programok, de maga az utazás is feledhetetlen volt. A vonaton sikerült jobban megismernünk egymást.

Ha visszagondolok erre a napra, elsősorban a sok nevetés jut eszembe. Remélhetőleg a közeljövőben is lesz lehetőségünk hasonló kirándulásra.

Takács Eszter I. évfolyamos fodrász tanuló

Tags: , ,
Menü