Új tanév, új képzések

folder_openHírek

Tanévnyitó Nyíregyházán a Tessedikben
Kapuvári Béla: Üzent az ősz (részlet)
Üzent az ősz egy falevéllel,
Hogy jönni fog már nemsoká, –
Elküldte langyos esti széllel,
Piros pecsétet ütve rá.
Üzent az ősz a fecskahaddal,
Mely búcsúzkodva kint csivog,
Gyöngyszínű, párás pirkadattal
Jelezte már, hogy jönni fog.
S most csergő-csorgó csöngetéssel
Nekünk, nekünk üzent az ősz:
– Az iskolád vár, hát ne késs el,
Siess,pajtás, most ne időzz

A hűvös, esős idő sem vette el a kedvét és lelkesedését a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium nyíregyházi intézményének tanévnyitó ünnepségén megjelent tanulóknak és hozzátartozóiknak.

Szent Bazil Középiskola Új tanév, új képzések Hírek

Az ünnepélyes tanévnyitóra 2010. augusztus 31-én 9.00 órakor került sor. Nagyné Filimon Csilla igazgatóhelyettes asszony évnyitó beszédében a tanulás, a művelődés, az új ismeretek szerzésének fontosságát hangsúlyozva köszöntötte az iskolánkba beiratkozott diákokat. Elmondta, hogy azért is bír nagy jelentőséggel a 2010/2011-es tanév, mivel a már hagyománnyal rendelkező képzések mellett, mint például a szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző vagy a szakképzésre előkészítő képzések, idén újabb szakokra is beiratkozhattak a tanulók. Ide tartozik a 10. osztályra épülő, 2 éves időtartamú pincér és szakács, továbbá a 8. általános iskolai végzettséget igénylő szakiskolai szakképzés, amelyet a tanulók szintén 2 év alatt végezhetnek el. Ez utóbbi képzés azért is előnyös számukra, mivel a szakiskolai tanulmányok ideje alatt a közismereti tárgyakon kívül szakmai alapozó tantárgyakat is tanulhatnak, amelyek megkönnyítik számukra a későbbi pályaválasztást. Továbbá a két évfolyam sikeres befejezése után tanulmányaikat iskolánkban folytathatják, például a már említett szakács vagy pincér szakon is.

Szent Bazil Középiskola Új tanév, új képzések Hírek

A tanévnyitó beszéd után rövid irodalmi műsort hallgathattak, nézhettek meg a megjelentek, majd Igazgatóhelyettes asszony az ünnepség zárásaként a tanári kar nevében is jó tanulást, sikeres tanévet kívánt minden diáknak!

írta: Pethőné Ludman Renáta szaktanár

Szent Bazil Középiskola Új tanév, új képzések Hírek


Tags: ,
Menü