Megnyitottuk a tanévet (Telegdi Kata SzKI. Nyíregyháza)

folder_openHírek

Szintetár György: Szeptemberi csengetés (részlet)
Lopva még itt bolyong a Nyár
a fák és a házsorok között,
ám az iskola nyitva már,
és új ruhába öltözött
a sok-sok pad, a fal, a tábla,
és friss az ablakok virága.
Az osztály újra összegyűlt,
– a napsütötte sok gyerek -,
a sok-sok arc mind felderült,
sorolva az emlékeket:
ki erre járt, ki arra volt,
a sok emlék szinte dalolt.

A rövidnek tűnő nyári szünet után, jó volt újra látni az iskola ajtaja előtt várakozó, új élményekre vágyó, kíváncsi és izgatott diákokat, akik új közösségbe kerülve, tudásra éhesen, várták, hogy egy új fejezet kezdődjön el az életükben. Az évnyitó hangulatos légköre, és az igazgatóhelyettes asszony kedves és bíztató szavai nyugalommal és várakozással töltötték el a diáksereget. Mindenki várta, hogy megismerhesse az órarendjét és másnap elkezdődhessen a munka, a tanulás, amitől a tanulók a jövőbeni boldogulásukat, előrelépésüket és a mai kemény világban a túlélésüket remélik.

Szent Bazil Középiskola Megnyitottuk a tanévet (Telegdi Kata SzKI. Nyíregyháza) Hírek

Szent-Györgyi Albert gondolatait idézve, az iskola dolga az, hogy megtaníttassa a diákokkal, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyukat, hogy megtanítsa őket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítsa szeretni azt, amit csinálnak és segítsen megtalálni azt, amit szeretnek csinálni.

Szent Bazil Középiskola Megnyitottuk a tanévet (Telegdi Kata SzKI. Nyíregyháza) Hírek

Ezekkel a gondolatokkal egyetértve, úgy vélem, hogy nekünk, tanároknak nem az a feladatunk, hogy a felnövekvő generációnak meggyőződéseket közvetítsünk, hanem példát mutatva hozzásegítsük a diákokat ahhoz, hogy a saját ítélő erejüket, a saját felfogóképességüket használva tanuljanak meg a saját szemükkel nézni a világban és felelősségteljes, megfontolt döntéseket hozva képesek legyenek irányítani az életüket.

Azért van nehéz dolgunk, mert mindenki a maga módján látja a világot, a maga módján éli meg a nehézségeket és a sikereket. A mi feladatunk annyi, hogy megmutassuk a lehetőséget,

ébresszük fel a képességeket, és a diákoknak csak annyi kell tenniük, hogy élnek a lehetőséggel. Ezekkel a gondolatokkal kívánok a saját és tanártársaim nevében is sikeres, tudásban gazdag, eredményes tanévet iskolánk minden tanulója számára.

Írta: Korpainé Blaner Beáta 13 NV-N/2010-es Vámügyintéző osztály osztályfőnöke
Szent Bazil Középiskola Megnyitottuk a tanévet (Telegdi Kata SzKI. Nyíregyháza) Hírek

Tags: ,
Menü