Túl az első modulos kisvárdai vámügyintéző vizsgán

folder_openHírek

Végre eljött a június 16-ai nap a kisvárdai vámügyintéző tanulók életében. Már kora reggel nagy sürgés-forgás támadt az iskolában, tanulóink és az oktatók a vizsgára készítették a termeket, hogy 8 órára akadály nélkül megkezdhessük a szóbeli vizsgát, amely már az utolsó próbatételt jelentette. Megérkezett az elnök is és a vizsgabizottsági tag is, így a megnyitó után a diákoké lett a főszerep. Nehéz feladat várt ma a tanulókra, hiszen három tantárgyból is vizsgázniuk kellett a 16-ai napon. Már reggel látszott, hogy mindenki nagyon izgatott, hiszen az ez első modul rendszerben szervezett vizsga, nagyon sok és nehéz tantárggyal.

Szent Bazil Középiskola Túl az első modulos kisvárdai vámügyintéző vizsgán Hírek

A felkészítő tanárok próbálták nyugtatni a vizsgázókat, hogy aki túl van egy írásbeli vizsgarészen, amely három tantárgyból állt, megbirkózik a szóbelivel is. Reggel még hihetetlen volt, hogy ez tényleg így is lesz. Ahogy telt az idő, hallgathattuk a jobbnál jobb feleleteket vám-és jövedéki alapok, és Általános jogi ismeretek modulból, majd a nap végén Adózás modulból. Az első nap sikeres volt, így kis megnyugvással készülhettük a június17-re, amikor még két modul várt a vizsgázókra, a vámjog és az Áruosztályozás. Az előzményekhez hasonlóan itt is mindenki sikeresen vette az akadályokat.

Szent Bazil Középiskola Túl az első modulos kisvárdai vámügyintéző vizsgán Hírek

Délután 5 órára az összes vizsgázó kezében tarthatta a vámügyintéző bizonyítványát. A boldogság és öröm pillanataiban azért eszébe jutott a diákoknak, hogy milyen fárasztó és munkával, tanulással teli tanév áll mögöttük. Ami év közben úgy tűnt, talán lehetetlen és soha nem jön el, most végre itt volt a kezükben és büszkén mutogatták, hogy igen, ez az én bizonyítványom! Szaktanárként és osztályfőnökként csak ilyen osztályt és diákokat kívánhatok mindenkinek!

Kovács Adrienn osztályfőnök

Tags: , , ,
Menü