Levizsgáztak végzős fodrász tanulóink 2017 május

folder_openHírek

2010. május 17.-e nagy nap volt fodrászaink számára. Ekkor kezdődött ugyanis a fodrász írásbeli vizsga, művészettörténeti, anyagismereti, munka és környezetvédelmi és szakmai ismereti kérdéseket tartalmazott, az elmúlt három év anyagából. Mint minden évben, most sem volt egyszerű ez a megmérettetés. A rendelkezésre álló idő három óra volt, melyet végzőseink ki is használtak. Minden tanulónak sikerült az írásbeli vizsgakövetelményeket teljesítenie. A szakmai vizsga további két részből állt, mely két napot vett igénybe.

Szent Bazil Középiskola Levizsgáztak végzős fodrász tanulóink 2017 május Hírek

Június 1-én zajlott a gyakorlati vizsga, korszerűen felszerelt tanszalonunkban. Már reggel fél nyolckor nagy volt a nyüzsgés. Minden tanuló és modell megjelent. Tanulóink nagy izgalommal, de annál nagyobb tettrekészséggel várták már a kezdést. Mindenkinek kifogástalan volt a munkaruházata és az eszköze. A gyakorlati vizsga szigorú időrendben zajlott. Részét képezte a Marcell-vízhullám, férfi klasszikus hajvágás, női divat és alkalmi frizura készítése. Hosszú nap volt, a végére mindannyian elfáradtunk, de az eredmények önmagukért beszéltek, mert jó eredmények születtek.

Szent Bazil Középiskola Levizsgáztak végzős fodrász tanulóink 2017 május Hírek

Hátra volt még a pénteki nap Június 4.-e, amikor a szóbeli vizsgán végzőseink tudását mértük szituációs gyakorlatok formájában. Végzős tanulóink, már alig várták, hogy bizonyságot tegyenek tudásukról. A szóbeli vizsga 8 órakor kezdődött. Minden tervszerűen, gördülékenyen és precíz időrendben zajlott. Diákjaink nagyszerűen teljesítettek.

Szent Bazil Középiskola Levizsgáztak végzős fodrász tanulóink 2017 május Hírek

Péntek délutánra tanulóink már kezükben tarthatták szakmai bizonyítványukat, hogy immár ők is fodrászok. Kivételes volt ez a vizsga abból a szempontból is számunkra, hogy ez volt az utolsó régi rendszer szerint vizsgázó osztály, az elkövetkezendő években már az új modulos rendszer szerint fognak vizsgázni tanulóink. Ahhoz, hogy tanítványaink fodrászok lehessenek az elmúlt 3 év kemény munkája is hozzájárult tanuló és tanár részéről egyaránt. Ezúton szeretném megköszönni az itt tanító gyakorlati oktatók és pedagógusok, valamint a vizsgabizottság tagjainak eredményes munkáját. Végzőseinknek sok sikert és munkalehetőséget kívánunk.

Nevelőtestület Kisvárda
Szent Bazil Középiskola Levizsgáztak végzős fodrász tanulóink 2017 május Hírek

Tags: , , ,
Menü