Érettségi vizsga a Tessedikben

folder_openHírek

A kemény munka, az elhivatottság, és a hit túljuttat bármin, és segít valóra váltani mindent. „
/Chester Bennington/

2010. május 03-án a magyar nyelv és irodalom középszintű érettségivel iskolánk falain belül is megkezdődtek az érettségi vizsgák. A 2007-es évfolyam érettségire felkészítő képzés tanulói közül 13-an jutottak el a döntő megmérettetésig. Nem kis teljesítmény ez, hiszen az esti képzés keretén belül család és munka mellett 3 éven keresztül készültek az érettségi vizsgákra. Tanulóink izgalommal, és félve láttak hozzá a munkához. A magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsga után, matematika, történelem, angol nyelv és az informatika írásbeli vizsgák következtek.

Szent Bazil Középiskola Érettségi vizsga a Tessedikben Hírek

Ezek sikeres teljesítése után egy hónap állt rendelkezésükre, hogy sikerrel vegyék a következő kihívást: a szóbeli érettségi vizsgákat. Ez idő alatt az érettségi konzultációkon szaktanáraik a tananyag átbeszélése mellett rendületlenül biztatták az érettségiző jelölteteket.

A szóbeli vizsgákra június 16-17-én került sor. Izgalommal, félve, kissé megszeppenve már jóval a vizsga megkezdése előtt jelen voltak a tanulók. A vizsga 8 óra után kezdődött egy megnyitóval. Garai Miklós, az érettségi vizsgabizottság elnöke, valamint Pozsgai Réka igazgatónő köszöntötte a vizsgára felkészült tanulókat. A köszöntő valamint néhány biztató szó után megkezdődött a nagy feladat. Az első nap 7, a második nap 6 tanuló adott számot a tudásáról. Sorban húzták ki a tételeket magyar nyelv és irodalom, történelem, informatika és angol nyelv tárgyakból. A vizsga során voltak kitűnő feleletek és gyengébb válaszok is. A szóbeli vizsgázók közül a legjobb és legtartalmasabb feleletet adókat a vizsgabizottság dicséretben részesítette. Görög Richárd történelem, Illés László angol nyelv és informatika, Horváth Ferencné, Karasz Csilla, Vargáné Vámosi Bernadett magyar nyelv és irodalom tárgyból adott szóbeli feleletükért dicséretben részesültek.

Szent Bazil Középiskola Érettségi vizsga a Tessedikben Hírek

A vizsgák után az érettségi vizsgabizottság elnöke gratulált a vizsgákhoz, mert mindenki eredményesen teljesítette azokat. A jelentkezéstől függően 9-en érettségi bizonyítványt, 4-en pedig vizsga törzslap kivonatot kaptak.

Gratulálunk tanulóinknak! A 3 éves kemény munka meghozta gyümölcsét!

Tags: , ,
Menü