Gyermeknap, vagy Road-show?

folder_openHírek

A kisvárdai Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola néhány tanulója meghívást kapott a fényeslitkei Általános Iskola Gyermeknapi Mulatságára meglepetésvendégként. A 13. évfolyamos kozmetikus tanulók közül Kovács Kinga, Nagy Mónika, Batári Lilla, Mátyás Edina, Faragó Eszter, Katkó Beáta és 11. évfolyamos fodrász tanulók közül Barcsai Enikő, Tudja Ildikó, Kerepesi Tímea, Jefcsák Ádám, Aros Judit, Horváth Edina, Babják Nikolett érzett magában annyi bátorságot, és tudást, hogy iskolánkat képviseljék, és tanult szakmájukat bemutassák.

Szent Bazil Középiskola Gyermeknap, vagy Road show? Hírek

Ebéd után vonattal érkeztünk Fényeslitkére, majd egy kellemes séta után az Általános Iskola előtti parkba. Mivel még volt időnk a „kezdésig”, ezért a fagyizóban sütivel, fagylalttal, ismerkedéssel ütöttük el az időt. Az iskolaigazgató-nő szeretettel, kávéval, üdítővel és pogácsával várt; majd az aulában elfoglalhattuk a munkaterületeinket. A kozmetikusok gyönyörű nappali sminkeket készítettek diákoknak, tanároknak egyaránt; míg a fodrászok a tanulók haját vágták, vasalták, göndörítették, póthajakkal fonták, zselézték. Nagy meglepetésünkre iskolánk egyik régi tanulóját, ma is dolgozó kozmetikust: Kepicsné Ádám Anitát is megismerhettük, aki a kisebb gyermekek arcára, karjára különböző kívánságaiknak megfelelő motívumokat festett. Időnk letelt, munkánk egyre szaporodott: még több gyermek érkezett – hiszen véget ért egy vetélkedő. Néhányat gyorsan még elkészítettünk, majd Nagy Ferencné Igazgatónő szívélyes meghívására megkóstoltuk a gyermeknapra készített töltött káposztát. Nagyon finom volt! Fáradtan, jóllakottan és elégedetten indultunk a vonathoz, ki-ki a maga lakóhelye irányába.

Szent Bazil Középiskola Gyermeknap, vagy Road show? Hírek

Úgy gondolom, a mai napon összekovácsolódott a „kemény mag”, akikkel szeptembertől újra a nyakunkba vehetjük a bemutatózást a környező települések iskoláiban.
Polyákné Márta Edina Mesterfodrász, gyakorlati oktató


„Féltem a mai naptól, de vártam is, hiszen csak a tanszalonban és otthon vágtam hajat, idegennek soha! Meglepett, hogy ma milyen magabiztosan és sikeresen dolgoztam!”
H. Edina 11. évfolyamos fodrász tanuló

„Jó volt ez a mai nap! Minden percét élveztem!”
J. Ádám 11. évfolyamos fodrász tanuló

„Ezentúl bárhová hív a gyakorlati oktatóm, midenhová követem, és vele együtt dolgozom! Megtiszteltetés az iskolánk pólóját viselni, hírnevét öregbíteni!”
K. Tímea 11. évfolyamos fodrász tanuló

„Utoljára a Szabolcs Kupán, a páston, versenyzés közben éreztem, ilyen lámpalázat! Ott nem értem el helyezést, de itt a hajak göndörítésében a lányoknál első helyen végeztem! Amikor az első kislány haját elkészítettem, mindenki velem akart göndörítetni.”
A. Judit 11. évfolyamos fodrász tanuló

„Még soha nem voltam kisminkelve, és a hosszú hajamat sem vállalta el egy fodrász sem. Most mind a két kívánságom teljesült, és tanácsot is kaptam a szépségápolással kapcsolatban. Most már a középiskolában is könnyebben be fogok tudni illeszkedni.”
T. Mariann 8. osztályos tanuló

Szent Bazil Középiskola Gyermeknap, vagy Road show? Hírek

Szent Bazil Középiskola Gyermeknap, vagy Road show? Hírek

Tags: ,
Menü