Húsvéti versenyről

folder_openHírek

Ebben az évben Húsvétkor került megrendezésre az irodai asszisztenseknek a gépíró verseny a debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola épületében. Mivel szeretjük ezt a szakot, és érzünk elég bátorságot ahhoz, hogy ezt másoknak is megmutassuk, Osztályfőnökünk Ficzere Petra benevezte Iskolánk tanulóit az Országos Gépíró Szövetség által megrendezett versenyre. Csak a 3 legjobban teljesítő tanuló vehet részt a következő fordulón, így mindenkinek a legjobb formáját kellett hoznia.Őszintén szólva, már alig vártam a versenyt. Nagyon meglepődtem és örültem az eredményemnek. Mikor eljött a nagy nap, kaptunk 5 feladatot.

Szent Bazil Középiskola Húsvéti versenyről Hírek

Az első egy 3 perces másolás volt, természetesen húsvéttal kapcsolatos szövegből. A második feladatban csak a mássalhangzókat, a harmadikban pedig csak a magánhangzókat írtuk ki a szövegből közökkel elválasztva. A negyedik feladat volt szerintem a legnehezebb, mert tanárnő megadta melyik ujjunkkal kell a billentyűt leütni, de mivel valamennyi ujjhoz több betű is tartozik, így nehéz volt összerakni belőlük a kívánt szavakat. Az első szót gondoltam, de a másodikra nehezebben sikerült rájönnöm. A helyes megfejtés „húsvéti verseny” volt. Az utolsó feladatban tükörírással kellett írni. Ez segít a figyelemösszpontosításban és abban, hogy tekintetünket a másolandó szövegen tartsuk. Megkönnyítette a dolgunkat, hogy már nem kell a könyvet felrakni a monitorra, ill. megengedett a javítóbillentyű (Backspace) használata. Az első feladattal nem volt gondom, szeretek másolni, de a második és harmadik feladatba nagyon elfáradtam.

Végül, de nem utolsó sorban szólok az eredményekről is:
1. helyezett: Bácsi Enikő, 2. helyezett: Balogh Ibolya, 3. helyezett: Hegedüs Gergő

Az én helyezésem harmadik lett, nem akartam elhinni, de mégis igaz. Kaptam ajándékba gépírásból egy 5-ös érdemjegyet, egy irattartót, egy tollat valamint egy oklevelet. A „győzelemtől” függetlenül nagyon tetszett a verseny, és remélem hogy, a jövőben is lesznek ilyen programok.

Készítette: Hegedüs Gergő Irodai asszisztens tanuló

Tags: , ,
Menü