Irány korizni!

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Irány korizni! Hírek

A nyíregyházi Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola tanulói újra ellátogathattak a Bujtosi műjégpályára. A kezdeti bizonytalanság ellenére a diákok bevállalták a jégre lépést, amit senki nem bánt meg! A pozitív visszajelzések arra utalnak, hogy mindenki élvezte e téli sport adta örömöket. Remélem megszerettettem a diákjaimmal a korcsolyázást, melynek segítségével közelebb hoztam őket az egészséghez vezető úthoz.

Vajda Gyula testnevelés tanár

Szent Bazil Középiskola Irány korizni! Hírek
Íme néhány beszámoló a felejthetetlen korcsolya órákról:

Egyik alkalommal azzal a jó hírrel jött be órára a testnevelés tanárunk, hogy következő alkalommal korcsolyázni megyünk. Mindannyian megörültünk a váratlan eseménynek, mivel a testnevelésórák egyike sem hasonlítható az egymás borulásán kacagó „sorstársak” öröméhez. Lázba jött az egész osztály. Alig vártuk, hogy mihamarabb mehessünk. Eljött hát a várva várt nap. Sokan voltak, akik saját korit használtak, mert ők már többször is voltak siklani a jégen, de a többiek egy jelképes összegért cserébe korit bérelhettek. A pálya használatért nem kellett fizetnünk, mivel iskolai csoport voltunk. Néhányan, mikor odaértünk, ráeszméltünk arra, hogy egy vékony vaslap segítségével fogunk csúszkálni, így volt aki félt ettől a szórakozástól. Még jómagam is ezzel küszködtem, de mindenki felment a pályára egyrészt a többiek unszolására, másrészt tanár úr megnyugtató kijelentésének hatására, hogy nem lesz baj, ha valami nem megy, majd segít. Szükség is volt a segítségére, mivel néhányan régen voltak pályán és akadtak olyanok is akik, még ki sem próbálták ezt a sportot. Természetesen tanár úr minden esetben próbált segíteni, így lassacskán mindannyian tudtunk haladni a magunk módján. Úgy hiszem, hogy mindenki jól érezte magát, legalábbis ez látszódott az arcokon, még a bukások ellenére is. Sajnos ez az idő nagyon kevésnek bizonyult ahhoz, hogy mindenki belejöjjön, és ráérezzen ennek a sportnak a mikéntjére. Viszont volt egy pozitív eredménye ennek a kikapcsolódásnak: összébb kovácsolta, az amúgy is összetartó osztályunkat. A siklás után együtt nevettünk az aznapi eseményeken, és bánkódtunk, hogy olyan keveset tudtunk szórakozni. Már alig várjuk, hogy újra átélhessük ezt az élményt.
P. Gábor 11/NG-N/2009

Szent Bazil Középiskola Irány korizni! Hírek

A hagyományos testnevelés órák sorozatát megszakítva egyik alkalommal ellátogattunk a Bujtosi korcsolyapályára. A sportolásnak ez a módja, a kezdeti elindulások, a kitartó gyakorlás eredménye, és az osztálytársakkal együtt töltött idő nagy örömet jelentett mindenki számára. Sokan először húztak korcsolyát a lábukra, de tanár úr segítségével gyorsan elsajátították a korcsolyázás alapjait. A kitartó gyakorlás végén önfeledten tudtunk fogócskázni, sőt versenyt is rendeztünk: ki ér hamarabb a pálya egyik végéből a másikba. Jó móka volt mindannyiunk számára. Nagyon megszerettük ezt a téli sportot, szeretnénk minél hamarabb megismételni.
N. Melinda 12/NO-N/2008

Szent Bazil Középiskola Irány korizni! Hírek

Tags: ,
Menü