Szabolcs Kupa 2010 összefoglaló II. rész

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Szabolcs Kupa 2010 összefoglaló II. rész Hírek

Nyíregyházi beszámolónk: Idén nyolcadik alkalommal, 2010. február 14-én, „Valentin-napon” került megrendezésre a Szabolcs Kupa Országos Fodrász, kozmetikus, műkörömépítő, műkörömdíszítő és pedikűrös verseny. Ezen a versenyen nem csak végzett fodrászok, hanem tanulók is összemérhették tudásukat. 11. évfolyamos tanulóink közül néhányan – bár alig egy fél éve tanulják a mesterséget – remegő kézzel vágtak neki első versenyüknek. Hagytuk őket alkotni, saját elképzeléseiket ötvözni a hagyományos Marcell hullám technikával.

Szent Bazil Középiskola Szabolcs Kupa 2010 összefoglaló II. rész Hírek

Másodéves tanulóink közül két fő indult férfi kategóriában. Mezei Balázs rutinosan vágott neki a versenynek, hiszen tavaly már ebben a kategóriában szép eredményt ért el. Nagy Melinda szorgalmasan keresett modellt, ötletes elképzeléssel készült a megmérettetésre. „Női divathajvágás szabad kategóriában” Murnyák Zita harmadikos tanulónk osztálytársát Tóth Timit választotta modellül. Szolid megjelenését a mai divatos színekkel új forma kialakításával változtatta át.

Szent Bazil Középiskola Szabolcs Kupa 2010 összefoglaló II. rész Hírek

A leglátványosabb „Fantázia konty kategóriában” a harmadik évfolyamos lányokból állt össze a csapat. Sokat készültünk a versenyre, bújtuk a szaklapokat, internetet. Sminket, ruhát, frizurát válogattunk a modelleknek. Mindenki a modell egyéniségéhez próbálta kialakítani a stílust úgy, hogy megfeleljen a verseny kiírásának. Büszkeséggel töltött el, hogy a lányok nem versenytársként tekintettek egymásra, hanem segítették egymást a felkészülésben. A felkészülés során sok tanulót új oldaláról ismerhettük meg.

Szent Bazil Középiskola Szabolcs Kupa 2010 összefoglaló II. rész Hírek

Stylist, sminkes. Kiemelném Hliva Szabina harmadéves fodrász tanulónkat, aki a versenytársai modelljeit is sminkelte kozmetikusokat is megszégyenítő ügyességgel. A verseny napjára igazi hajszobrásszá váltak, gyönyörű egyedi munkák születtek. A versenyszámaink közötti időben ámulattal figyeltük a többi versenyző munkáit új ötleteket gyűjtve az elkövetkezendő versenyekre. A kupa ideje alatt a színpadon neves fodrászcégek bemutatóit tekinthettük meg.

Simonné Feffer Ágnes Fodrász gyakorlati oktató

Felkészülésünket a Brelil cég professzionális termékekkel támogatta, melyeket köszönünk.

Tags: , , , ,
Menü