13 évfolyamos fodrász szintvizsga Kisvárdán!

folder_openHírek

2010.január 18-án iskolánk végzős fodrász diákjai nem csak hideg, hanem izgalmas nap kezdetére ébredtek, ugyanis ma került megrendezésre a szakmai vizsga előtti utolsó megmérettetésük a szintvizsga, melyet a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte és finanszírozta számukra. A 19 fő hófehér munkaruhát öltött, ami egyébként a gyakorlaton is kötelező öltözet. A vizsgáztatás két csoportban zajlott.

Az első csoport 8- 11 óráig, a második csoport 12 – 13 óráig mérettetett meg.  A vizsgázók előkészítették a szükséges eszközöket, kellékeket, majd felsorakoztak a vizsgabizottság megnyitó beszédére.A vizsgát az iskola képviseletében Bíró Ágnes szakoktató nyitotta meg, egyben tájékoztatta a tanulókat a felmerülő balesetek, veszélyek elkerüléséről, majd átadta a szót a vizsgabizottság elnökének Czipáné Kovács Magdolnának, aki ismertette a vizsga követelményeit, bátorító szavaival oldotta a diákok feszültségét. A Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Sarkadi Zsolt kívánt sikeres munkát mindenkinek. A vizsga 8 órakor vette kezdetét, a borotválás munkafolyamatával. A modellek az ellenőrzését követően 20 perc állt rendelkezésre a művelet befejezéséig. Ezután a gyakorlófejes műveletek következtek. Először a berakás-fésülés feladat, melyet berakással és gyűrűzéssel készítettek el. A csavarók nagy szerepet kaptak ezen a napon mivel a tartós hullámosítás felcsavarásának technikájának ismeretéről is bizonyítani kellett a diákoknak. Erre a folyamatra 40 perc állt rendelkezésükre. A vashullám a mai modern fodrászszalonok számára már divatja múlt, ugyanakkor a vizsgafeladatok egyike, melyet kétféle technikával és méretű vassakkal készítették el a vizsgázók 50 perc alatt. A Marcell-vízhullám- az „örök divat” munkafolyamata következett. Szebbnél szebb hullámokat láthattunk, melyet a vizsgabizottság külön dicséretekkel jutalmazott. A vizsga befejeztével a vizsgabizottság összesítette az eredményeket .

Elkészült mindenki számára a szintvizsga eredményét is tartalmazó tanúsítvány, melyet a vizsgabizottság elnöke adott át a fáradt, de boldog tanulóknak. Külön dicséretet kapott Katkó Enikő és Kiss Erika, Ők fogják iskolánkat képviselni a hamarosan megrendezésre kerülő Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A szintvizsgáztatás iskolánkban már hagyomány, mert minden évben megrendezésre kerül. Fontos megmérettetés a szakmát tanulók részére, nagy izgalom és felkészítés előzi meg mind a tanár mind a diák részéről. Köszönet illeti a Kereskedelmi és Iparkamarát akik a vizsgát szervezik és a lebonyolítását finanszírozzák, mert ahhoz, hogy „piacképes szakembereket „ bocsásson ki az iskola, ez ahhoz nagymértékben hozzájárul.

 

Bíró Ágnes mesterfodrász, fodrász szakoktató

Tags: , , ,
Menü