Szalagavató forgatókönyv

folder_openHírek

Kedves végzős Diákok, kedves Tanáraink tisztelt Szülők, hozzátartozók és kedves Vendégeink! Egyszer mindennek elérkezik a vége, és búcsúzni kell. A mai napon végzőseink feltűzhetik a szalagot, ennek megünneplésére gyűltünk össze. Nagy szeretettel köszöntjük meghívott vendégeinket, testvériskolánk a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és gimnázium igazgató asszonyát, Pozsgai Rékát, Kovács Ágnes asszonyt az Iskolánk fenntartójának képviselőjét. Kocsádiné Juhász Zsuzsa Igazgató asszonyt, Kozákné Németi Zsuzsannát a nyíregyházi tagintézményünk igazgató helyettesét

Szent Bazil Középiskola Szalagavató forgatókönyv Hírek

Szalagavató ünnepségünk megnyitásaként hallgassuk meg a Himnuszt.
-Kocsádiné Juhász Zsuzsa igazgató asszony ünnepi köszöntője következik. Behúzott függöny előtt)
-Műsorvezető
– Hallgassuk meg Németi Tünde végzős kozmetikus tanuló előadásában a Szalagavatóra című verset, a vers szerzője ismeretlen.
-Az ünnepélyes szalagtűzés következik, melynek keretében először a végzős kozmetikus tanulók szalagját tűzi fel Balázs Erika osztályfőnök. (Zene: Filmzene – Rettenthetetlen)
– A végzős számítógép szerelő és karbantartó tanulók szalagját osztályfőnökük Dudásné Bereczki Viktória tűzi fel.( Zene: Filmzene – Rettenthetetlen)
– A végzős fodrász tanulók szalagját osztályfőnökük Baloghné Lipták Bernadett tűzi fel.
– (Zene: Filmzene – Rettenthetetlen)
– Az osztályfőnökök szalagtűzése következik.
– (Zene: Filmzene – Rettenthetetlen
Szent Bazil Középiskola Szalagavató forgatókönyv Hírek

Táncszám következik, Iskolánk tanulója Magyar Dávid és partnernője Tóth Judit a nyíregyházi Fanat-x Táncsportegyesület versenyzői. Tánctudásukat már általános iskolában megalapozták, de a komolyabb versenyzést 2006-ban kezdték el. Oktatóik Marján Klára és Jebelóczki Richárd, akik országos és nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket értek el! Az egyesület párosai példát véve róluk, számtalan területi és országos bajnokságon eredményesen szerepel!

Dávid és Judit az első versenyükön már kimagasló eredményt mutattak, hiszen a régió legjobb 6 párja közé tudhatták magukat!
A következő esztendőben ezt az eredményt feltornázták a dobogó legfelső fokára, így Kelet magyarországi területi bajnokok lettek!
Országos versenyeken is eredményesen szerepelnek.
A 2009-es év országos Tíztánc bajnokságán 2. helyezést értek el!
Fogadják őket sok szeretettel!
-A tánc neve: szamba, és cha-cha-cha
-Almási Anett 12.-es fodrász tanuló szavalata következik Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba. (Behúzott függöny előttA vers alatt felkészül
-11.KG-N- számítógép szerelő és karbantartó osztály bemutatkozó műsora következik. A tánc evolúciója
– Albert Ágnes és Simon Nikoletta 13.-os kozmetikus tanulók szavalata következik
– közben a függöny mögött felkészül
– A 9.-ik évfolyam közös előadása következik. Műsorszám címe: Összetart a dal
– Kedves Vendégeink!
Szent Bazil Középiskola Szalagavató forgatókönyv Hírek

– A kozmetikus képzés 2002 óta folyik Iskolánkban nappali és esti tagozaton. Siker szakmáink közé tartozik, mert a szakma kiváló tanulója versenyen évek óta eredményesen szerepelünk. Tanulóink megyei és országos versenyeken előkelő helyezéseket érnek el. A szakma elsajátítására való jelentkezés feltétele az érettségi vizsga. 2 évig tartó elméleti és gyakorlati képzés után OKJ szakmai vizsgát tesznek A Szakma Kiváló Tanulója versenyre már készül Moravecz Noémi, aki a múlt tanév év végi, a Kereskedelmi és Iparkamara által szervezet szintvizsgán 100%-os teljesítményt nyújtott. Felkészítő tanárai: Balázs Erika, Tóth Lívia, Kovács Adrienn, Kovács Istvánné. A végzős kozmetikus osztály kiérdemelte a nevelőtestület dicséretét, mert iskolánk népszerűsítésében szerepet vállaltak, átváltoztatjuk címmel szervezett rooad show-kon sok gyereknek, és tanárnak szereztek örömöt, felejthetetlen élményt dekoratív sminkkel.

– 14/KO-N végzős kozmetikusok: diszkótánc.
– A 13.-évfolyamos kozmetikus tanulók előadásában az Emberek együttestől a Tábortűz című dalt.
– A végzősöktől a diáktársai nevében Szabó Edina 12. évfolyamos fodrász tanuló búcsúzik
– A következő műsorszám:
– A 11.-évfolyamos fodrász tanulók, Vágyak szárnyán című dalt adják elő.
– Kedves Vendégeink!

– A fodrász képzés iskolánk meghatározó profiljába tartozik. Diákjaink versenyeken elért eredményeiről készült fotókat megtekinthetik a WEB lapunkon.. A Telegdi Kata középiskola hírnevének öregbítésében nagy szerepük van, mert az iskolákban rooad show alkalmával népszerűsítették a szakmát Számos általános iskolát és gimnáziumot kerestek fel és bemutatókat szerveztek a tanulók, tanárok nagy örömére. Már jelentkeztünk a Szakma Kiváló Tanulója versenyre, iskolánkat Nyerges Szilvia, Katkó Enikő és Kiss Erika fogja képviselni. Felkészítő tanárai: Bíró Ágnes, Balász Erika, Kovács Adrienn, Polyákné Mártha Edina.

– Kérem, hallgassuk meg: Papik Anett előadásában: Reményik Sándor: Akarom című versét
– Fogadják szeretettel a végzős fodrász tanulóink táncát.
– Függöny be
– Kedves Vendégeink!
Szent Bazil Középiskola Szalagavató forgatókönyv Hírek

-Az informatika oktatás iskolánkban nagy múltra tekint vissza, amit számos Országos Szakmai Tantárgyi Verseny előkelő helyezése bizonyít, versenyző tanulóink, már a versenyen kivívták a szakmai vizsga alóli felmentést. Reméljük, ez ebben a tanévben folytatódik, mert a versenyre való felkészítés folyik. A Szakma Kiváló Tanulója versenyre jelöltük Magyar Dávidot, Majnik Lillát, Banga Istvánt és Dudics Tibort, Demeter Bélát. Felkészítő tanárok: Tóth László, Dudásné Bereczki Viktória, Kaczur György. A végzős osztály tanulóinak oroszlánrésze volt abban, hogy a múlt tanévben, Debrecenben megrendezett iskolanapon, a Vándorkupát elhozhattuk és egy éven keresztül, a mi vitrinünket díszíti. Reméljük, hogy ez az idén sem lesz másként, mert a sportban is kiváló teljesítményt nyújtó osztály ügyességével és a fociban nyújtott technikájával a kupát megtarthatjuk.

– A számítógép-szerelő és karbantartó szakma tanulói ebben a tanévben szerezhetik meg először a szakmai bizonyítványt, mert a képzés új. Ők lesznek az elsők, akik ilyen végzettséggel munkába állhatnak. A munkaerőpiacon szükség van rájuk, mert a számítástechnika rohamosan fejlődik, így egyre több háztatásban található már számítógép.

– Magyar Dávid végzős számítógép-szerelő és karbantartó tanuló sokat tett iskolánkért, a közösségért végzett munkája és a tanulmányai során kiemelkedő teljesítményért a nevelőtestület dicséretbe részesíti. A tanulás mellett szabadidejében a tánc a szenvedélye.

– Kérem, fogadják szeretettel Magyar Dávid és partnernője Tóth Judit táncszámát. Előadásukban következik a Rumba, a Passoduble és a Jive

– Frindik György 12 évfolyamos számítógép szerelő és karbantartó tanuló köszön el a végzősök nevében.

– Kedves Vendégeink a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola a fodrászat, a kozmetika és az informatika körében tartózó szakmákat oktatja. 9.-ik évfolyamtól jelentkezhetnek hozzánk a diákok, akik Kisvárda frekventált helyén, közel a buszmegállókhoz, vasútállomáshoz várja a tanulni vágyókat, jól felszerelt, országosan is magas színvonalú tanműhelyekkel, szaktantermekkel. Sikerorientált, jól képzett tanárok, diákközpontú tanítási módszerek Közös iskolai programok, versenyek, kirándulások, szakmai bemutatók teszik szebbé a diákéletet, felejthetetlen élményeket szerezve.

-Kérem, nézzék meg és fogadják nagy szeretettel a végzős számítógép szerelő és karbantartó osztály „kabaréjelenetek” előadását.

A végzős diákjaink egy közös énekkel, Máté Péter: Egyszer véget ér című számával búcsúznak osztályfőnöküktől, tanáraiktól, diáktársaiktól és az iskolától, ezzel szalagavató ünnepségünk véget ért, köszönjük, hogy jelenlétükkel megtisztelték iskolánk végzős diákjait, és számítunk részvételükre a ballagási ünnepségünkön is.

A részvevők véleménye:

A szalagavató ünnepség nagy szerepet játszik az iskolánk, és a mi életünkben egyaránt. Ünnepélyes keretek között szalagot kapunk osztályfőnökeinktől, mindenki minket ünnepel. Pénteken kora reggel, a szalagavató napján, mi végzősök, csoportokban indultunk el a ballagási fotó elkészítésére. A fényképek elkészülte után már nagy izgalommal vártuk az ünnepséget. 13 órakor indultunk el diáktársainkkal a Művészetek Házához, ahol már nagy előkészülettel és gondos odafigyeléssel feldíszítették a színpadot. A műsor előtt az osztályokról csoportkép készült. 14 órakor vette kezdetét a várva várt ünnepség. Első ízben iskolánk igazgatója ünnepi beszéde következett, majd elsős, illetve végzős diáktársaink szavalatait hallhattuk. Az ünnepélyes szalagtűzésen mindenki meghatottan vett részt, örömmel hallgattuk osztályfőnökünk hozzánk intézett kedves szavait. Osztálytársunk, Magyar Dávid több éve versenytáncos, aki partnernőjével a műsor folyamán több alkalommal szórakoztatták a közönséget latin-amerikai táncaikkal. Nagyon büszkék vagyunk, hogy ilyen tehetséges osztálytársunk van. Minden osztály nagyon készült. Voltak, akik énekkel, tánccal szerepeltek; a mi osztályunk kabaréjeleneteket adott elő, a tapsból ítélve nagy sikerrel. Az ember mindig várakozással tekint az ilyen műsorok elé, hisz előre nem lehet tudni, hogy a közönségnek tetszik-e majd az, ami bemutatásra kerül. Nagy kő esett le a szívünkről, mert a lelkes közönség minden műsort tapsviharral díjazott. Megható pillanat volt, mikor az ünnepség végéhez közeledvén, a végzős osztályok osztályfőnökeink körében egy közös dalt adtunk elő, így búcsúzván az iskolától, kedves tanárainktól, társainktól.

Kecsmár Béla, Vegera Gergő 12/KG-N/2008. Számítógép-szerelő, karbantartó osztály tanulói

Nagyon örülünk, hogy a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola tanulói lehetünk. Színes diákélet folyik a sulinkban, hisz nem régóta vagyunk az iskola tanulói, de máris sportvetélkedőn, tudáspróbán, valamint az iskola szalagavató műsorán mutatkozhattunk be a szülők, vendégek és diáktársaink előtt. Előadásunk egy közös ének volt. Fellépés előtt sokat próbáltunk, mely még jobban összekovácsolta osztályközösségünket. Máris barátságok alakultak ki, így a próbák vidám, kellemes hangulatban teltek. A szalagavató nagyon látványos volt, a vendégek sokszínű előadást láthattak, volt ének, tánc, kabaréjelenet. Minden osztály lelkesen készült, s nívós produkciót mutatott be. Szüleink és tanáraink büszkék voltak ránk, pozitív visszajelzéseket kaptunk, aminek nagyon örültünk. Most már megbizonyosodhattunk arról, hogy miért is jó ebbe az iskolába járni, mert nagyon jók az osztályközösségek, tanáraink, valamint az iskolában adódó lehetőségek!

Szeretünk Telegdi! Horváth Enikő Amanda, Lakatos Melinda, Lehóczki Diána, Katona Vivien 09/KC-N/2009. osztály tanulói

A szalagavató fergetegesre sikerült. A szalagtűzés megható, a műsorszámok szórakozatóak voltak. Különösen tetszett a kozmetikusok és az elsős számítógép-szerelő fiuk előadása. A kabaréjelenetek frappánsak, a táncos műsorszámok nagyon jól sikerültek, ügyesek voltak a fodrász lányok.

13 évfolyamos kozmetikus tanuló

Nagyon örülök, hogy részt vehettem egy ilyen nagyszabású iskolai rendezvényen a Telegdiben. A nézőtér megtelt, szülők, ismerősök, tanulók együtt élvezték a színvonalas műsorszámokat. Sok szülő és diák szemében megcsillant a könnycsepp, ami rendkívül megható volt. Mivel én 13. évfolyamos kozmetikus vagyok, így jövőre szeretném, hogy az én szalagavatóm is ilyen emlékezetes legyen.

13 évfolyamos kozmetikus tanuló

A szalagavató 2009. december 04.-én volt a művelődési ház színház termében. Nagyon színvonalas műsor volt és szinte minden tanuló nagy örömmel vett részt ebben. Sok próbát és felkészülést igényelt, hogy minden rendben menjen. A szalagavató célja az volt, hogy a végzős diákok mindig emlékezzenek erre a napra, és hogy mindenki jól érezze magát. A műsor még azért is fontos volt, mert a szülők megnézhették gyermekeiket, ahogyan feltűzik nekik a szalagot, és így lassan felnőtté válnak. Nekem nagyon tetszett minden produkció, mindenki tényleg alaposan készült erre a napra. A díszlet is tökéletes volt. Szóval szerintem ez az egész így volt jó, ahogy megszervezték. Én örülök, hogy részt vehettem rajta.

Horváth Nikoletta 11 évfolyamos fodrásztanuló

Tags: , ,
Menü