Szalonnát sütöttünk

folder_openHírek

Az ősz beköszönte új fodrásztanulók érkezését is jelenti, mely remek lehetőség csapatépítő tréning létrehozására. Ennek célja az új tanulók beilleszkedésének megkönnyítése, egymás jobb megismerése kellemes hangulatban és környezetben a tanszalonunk udvarán, hiszen a tábortűz és a szalonnasütés közelebb hozza egymáshoz az embereket, a meglévő barátságokat szorosabbra fűzi, új barátságokat teremt.

Kitűztük az időpontot szeptember 18.-a péntek délutánra. Megbeszéltük, hogy mindenki hoz magával valamit a szalonnasütéshez: kenyeret, szalonnát, paradicsomot, paprikát, uborkát, Hagymát, üdítőt. Én hoztam a tűzrakáshoz szükséges kellékeket, és a nyársakat. Mindannyian alig vártuk a péntek délutánt, hiszen szívesen eszünk tűznél készült ételeket. Sajnos előző nap azonban megérkezett az esős idő és a vírusok is. Így a tervezett létszám nagy része igazoltan hiányzott a tréningről. Akik el tudtak jönni, reménykedtek, hátha kisüt a nap és indulhat a program. Megérkezett a napsütés és kezdődhetett a tűzrakás, amit az egyik fiú tanuló vállalt magára. A lányok közben ügyesen felszeletelték a zöldségeket, előkészítették a szalonnadarabokat a sütéshez. Egymást váltva sütögettük a szalonnát, csepegtettük a kenyeret. Volt, aki egész nap csak erre az eledelre várt! Közben jókat beszélgettünk arról, hogy ki miért szeretne fodrász lenni, milyen más szakma iránt érdeklődik még, milyen zenéket szokott hallgatni, milyen témájú filmeket szeretnek nézni, van-e kedvenc könyvük, folyóiratuk, és a legfontosabbnak tartott kérdés, kinek melyik mesterfodrász a példaképe? Itt több ismert mester neve elhangzott, pl.: Hajas László, Zsidró Tamás, Gellei András, Csetneki Sasa, Fátrai Krisztina, Szabados Iréne, Kormány Eta és csapata.
Amikor jóllaktunk, elpakoltunk, a tüzet eloltottuk, és jó hétvégét kívántunk egymásnak. A következő gyakorlati napon azzal az ötlettel álltak elő a tanulók, hogy tavasszal lehetne egy ehhez hasonló beszélgetős-sütős-főzős nap, amikor talán bográcsban is készíthetnénk, valami finom ételt. Úgy hiszem, kellemes, vidám és tartalmas délutánt töltöttünk együtt, amiből szokást lehetne kialakítani!
Polyákné Márta Edina [ gyakorlati oktató, mesterfodrász ]

Néhány tanuló véleménye:
„Az egyik osztálytársammal lakótelepen lakunk, ezért ritkán nyílik alkalmunk nyársalásra. Jó ötletnek találtam a mai napot, finomat ettünk, és a hétvégémet egy kicsit meg is hosszabbította.”
B. Ildikó, 13. évfolyam

„Elsős tanuló vagyok. Hallottam már az idősebb tanulóktól, hogy ebben az iskolában aktív tanulóélet folyik: bemutatók, kirándulások, szalagavató, karácsonyi műsorok. Most én is szerves része lettem egy ilyen rendezvénynek. Nem bántam meg, hogy ezt a szakmát és iskolát választottam, hiszen itt nem csak a tanulmányi eredmény, hanem az egyén is fontos!”
J. Ádám, 11. évfolyam
„Jobb nem is lehetett volna! Mindenkivel nagyon jóban vagyok, a felsős tanulóktól is sokat tanulok. Remélem, ez a három év nagyon jól fog alakulni!”
K. Tímea, 11. évfolyam

Tags: , ,
Menü