„Szépségnap”

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola „Szépségnap” Hírek

A nyári gyakorlat hétköznapjai a Telegdi Kata Szakközép és Szakiskolába Kisvárdán. Fodrásztanulók vagyunk, és szerettünk volna más szépségápolással kapcsolatos szakmát is közelebbről megismerni. Ebben nagy segítségünkre volt oktatónk, Polyákné Márta Edina, aki nem csak mesterfodrász, lelkes kozmetikus, kéz- és lábápoló, műkörömépítő is egyben.

Oktatónk telepakolta az autója csomagtartóját a mai napra szükséges eszközökkel. Hozott gyantát a szemöldökszedéshez, festéket a szempillafestéshez, bőrradírt, krémeket, pakolásokat a masszírozáshoz, körömlakkokat, a pedikűrkészletét, sminkfelszerelést, műszempillát. Szinte mindenki szeretett volna valamit kipróbálni. Egyesek „vendégként” mások dolgozóként vettek részt a munkában. Én kipróbáltam a masszírozást, és mintáztam körmöt. Van még egy évem a suliból, így van időm mindent megtanulnom,
Katkó Enikő /12.évfolyam/

A mai napon én voltam az első modell. Az arc és dekoltázsmasszírozást nagyon élveztem teljesen ellazultam és a bőrömön is látszott a változás! Enikő barátnőm szeretné a kozmetikát is kitanulni, rajtam bármikor gyakorolhat.
Balla Ildikó /12.évfolyam/

Engem elsősorban a műkörmös szakma érdekelt a mai napon. Több osztálytársamnak is kilakkoztam a körmét a kezén és a lábán. Sokan szeretik ahogy hajmosáskor masszírozom a fejüket. Ma kipróbálhatták a hátmasszírozó tudományukat. Nagy volt a sikerem! Remélem a szakmai vizsgám után indul itt gyógymasszőr képzés is. Én leszek az első jelentkező.
Horváth Éva /12.évfolyam/

Többször jártam már kozmetikában,de egyszerre ennyi mindent még nem csináltak rajtam. Kaptam bőrradírozást, arc és dekoltázsmasszírozást, arcpakolást, szemöldökszedést, festést, és amire vágytam: műszempillát, végül becsavarták a hajam.. A végeredménnyel teljes mértékben elégedett vagyok! Alig várom, hogy ma értem jöjjön a barátom. Remélem fogok neki tetszeni hiszen úgy érzem, ki vagyok cserélve.
Lakatos Anett /11. évfolyam/

Örülök, hogy a lányoknak én mutathattam meg a társszakmák szépségeit. Büszke voltam bátorságukra, hogy megpróbáltak egy – egy műveletet. A mai nap nemcsak a szépségről, hanem a társaság összekovácsolódásáról is szólt. Ezentúl félévente szeretnénk ilyen csoportépítő tevékenységet szervezni. A nap végén a lányok megszépülten én fáradtan, de annál jobb kedvvel mentek haza, hiszen ez egy sikeres nap volt!

Polyákné Márta Edina gyakorlati oktató

Tags: , ,
Menü