Készülünk a vizsgára

folder_openHírek

Nagy nap volt 2009. május 25-e a kisvárdai Telegdi Kata Szakközép és Szakiskola végzős tanulói számára, mivel ekkor került sor az Élelmiszer- és vegyi áru eladók gyakorlati vizsgájára. Nagy izgalommal készültek a gyerekek erre az eseményre, hiszen a végső megmérettetést jelentette számukra. A gyakorlati vizsga helyszíne Kisvárdán a Nyírzem-Coop Zrt 1. számú ABC-je volt.

Szent Bazil Középiskola Készülünk a vizsgára Hírek

A választás jónak bizonyult, mivel ebben az áruházban megtalálhatóak mindazok a feltételek, amelyek szükségesek voltak, hogy tanulóink teljesíteni tudják az értékelő lapon szereplő feladatokat. A vizsgázók otthonosan mozogtak az ABC-ben, hiszen többen is itt töltötték szakmai gyakorlatukat. Az üzlet alkalmazottai is megtettek minden tőlük telhetőt, hogy segítsék a vizsga akadálymentes lebonyolítását. A gyerekek már reggel fél 8-kor az alkalomhoz illően felöltözve várták az ünnepélyes megnyitót.

Várakozásunkat felülmúlva tanulóink számot adtak az eddig megszerzett tudásukról. A feleletek folyamatosak, érthetőek és részletesek voltak. Még a laikus számára is hasznos tanácsokkal szolgáltak az egyes termékek felhasználhatóságáról, eltarthatóságáról és élettani hatásáról. Köszönhető ez a gyakorlatot biztosító ABC profi szakembereinek, a felkészítő tanárok szaktudásának és a tanulók szorgalmának. Hosszú és fárasztó nap után tanárok és diákok egyaránt bizakodással készülhettek a másnapi szóbeli vizsgára, hiszen a nap végére minden egyes tanuló sikeres gyakorlati vizsgán volt túl.

Május 26-án a vizsgarendnek megfelelően minden tanuló időben érkezett, és megkezdte a szóbeli vizsgarészt. A feleletek itt is tükrözték a gyerekek egyéni képességeit és a két éves felkészülést. Délutánra mindenki sikeres vizsgát tett, és örömmel vehette át a szaktudását igazoló OKJ-s bizonyítványát. Jó volt látni a megkönnyebbült és felszabadult arcokat, és hogy mennyire örültek, hogy teljesítették a maguk elé kitűzött célt. Reményeink szerint végzett diákjaink az életben is hasonlóképpen megállják helyüket, és büszkék lesznek arra, hogy valaha iskolánk tanulói voltak, Mi nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Kovács Adrienn 12/KE-N/2007 osztály osztályfőnöke

Tags: , ,
Menü